.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.36.141
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Участь Хостмайстер у «Baltic Domain Days»

4 і 5 жовтня, під час Європейського місяця кібербезпеки, у Ризі пройшла десята міжнародна конференція з кібербезпеки CyberChess 2023.

В рамках цієї події відбулася конференція Baltic Domain Days, головна увага якої направлена на доменні імена та вирішення проблем безпеки системи доменних імен у Балтійському регіоні.

Представники ТОВ Хостмайстер Дмитро Кохманюк та Світлана Ткаченко взяли участь в конференції та розповіли учасникам про виклики, які постали перед доменом .UA. Секція "Running a top level domain in times of war" ("Управління доменом верхнього рівня в часи війни") поставила питання про надійність та життєздатність технічного забезпечення, про відновлення в умовах обмеженого часу та ресурсів, про сміливість та самовідданість людей, які забезпечували роботу домену.

/ Дмитро Кохманюк представив доповідь "UA ccTLD Resiliency During the War" та розповів про заходи, які вживав Реєстр домену .UA на початку повномасштабної війни в лютому-березні 2022. Які кроки були зроблені для забезпечення стабільної роботи Реєстру, пошуку та вибору надійних та стійких технологій. Особливо важливою стала оперативна і щира допомога, яку надали і продовжують надавати Україні колеги з інших країн.

Світлана Ткаченко приділила більше уваги взаємодії Реєстру з реєстраторами, заходам для підтримки реєстрантів, новим проектам, направленим на відновлення доменів та популяризацію правильної української транслітерації.

/ Модератор секції Катріна Сатакі (.LV), яка направляла розповідь та передавала питання від слухачів, висловила захоплення стійкість домену .UA у такі критичні часи та повагу людям, які стоять за доменами.

Конференція CyberChess є однією з найважливіших подій у сфері кібербезпеки в країнах Балтії. Особливий акцент цьогорічна конференція зробила на стратегічних і політичних темах кібербезпеки. Програма включала виступи та дискусії експертів у трьох окремих сесіях: стратегічно-політичній, технічній та доменній.

10.10.2023