.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.17.162.247
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




У домені UA відновлено позасудовий розгляд доменних спорів

/ Центр арбітражу та посередництва Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) з першого липня поновив розгляд доменних спорів у домені верхнього рівня .UA.

Відповідно до договору між організацією та реєстром домену компанією "Хостмайстер", при розгляді спорів враховуватимуться обставини, пов'язані з воєнним станом. Наприклад, якщо одна із сторін спору не може оперативно надати свою позицію, їй надаватимуть додатковий час для формування відповіді.

Позасудова процедура розгляду спорів у домені .UA використовує найкращий світовий досвід у цій сфері та заснована на міжнародній процедурі UDRP (Єдина політика розв'язання доменних спорів). Процедура UA-DRP характеризується швидкістю, дешевизною і зручністю як для позивача, так і для відповідача, у порівнянні з традиційними судами. При цьому сторони зберігають можливість розгляду позову в традиційному суді. В цьому випадку арбітражна процедура припиняється.

Договір про співпрацю між реєстром домену .UA компанією "Хостмайстер" і WIPO був підписаний в кінці 2018 року. На даний момент позасудова процедура може використовуватися у публічних доменах com.ua, if.ua, ivano-frankivsk.ua, kyiv.ua, kiev.ua, pl.ua, poltava.ua, uzhgorod.ua, uz.ua, а також щодо приватних доменних імен другого рівня в домені .UA.

Детальніше про особливості UDRP в домені .UA на офіційному сайті WIPO (https://www.wipo.int/amc/en/domains/cctld/ua/index.html).

04.07.2023