.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.141.244.201
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Домен .UA: стійкість під час війни

/ У п'ятницю, 26 травня, представники реєстру домену .UA компанії "Хостмайстер" на конференції "Україна: стійкість зв'язку та інтернету під час війни" розповіли про те, яким чином було забезпечено міцність та надійність домену .UA.

Тетяна Форсюк у своїй презентації поінформувала про ті дії, які компанія зробила починаючи з 15 лютого 2022 року, коли було здійснено найбільш масштабну кібератаку на інфраструктуру домену gov.ua. “Ми встигли підготуватися, тому оперативно посилили наші потужності. Таким чином український інтернет і державний домен gov.ua залишились доступними для користувачів, що було особливо важливо в перші дні повномасштабного вторгнення”, - розповіла она та наголосила, що для компанії найважливішим була “безпека людей: фахівці незамінні, якщо ми їх втрачаємо, ми втрачаємо все”.

Тетяна також розповіла про допомогу, яку надала домену .UA міжнародна інтернет-спільнота та про те, що “Хостмайстер” у свою чергу підтримав реєстраторів, які опинилися на окупованих територіях та реєстрантів, які не мали змоги своєчасно сплатити свої доменні імена. “Ми встояли, і це була наша перемога. Наша ділянка, за яку ми відповідали та витримали”, - сказала она.

Захід став першим за час повномасштабного вторгнення майданчиком для зустрічі представників телекомунікаційної сфери та дозволив обговорити стан галузі, потреби відновлення інфраструктури України та співпрацю між приватним сектором, урядом та західними партнерами.

відео: https://www.facebook.com/internewsukraine/videos/569400615090240

01.06.2023