.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.117.70.132
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Новий сервер домену .UA у Львові

/ Реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" встановила у Львові новий сервер системи доменних імен (DNS). Сервер став ще одним вузлом Anycast-хмари, що обслуговує домен .UA.

Новий сервер, як і вся інфраструктура домену .UA, може працювати з використанням як популярного протоколу IPv4, так і сучаснішого IPv6.

Завдяки новому вузлу прискориться опрацювання запитів до системи доменних імен користувачів зі Львова та Західної України. Крім того, новий вузол дозволить поліпшити відмовостійкість домену .UA, у тому числі при DDOS-атаках.

Вузол розташований на технічному майданчику львівської компанії “Уарнет” - одного з найбільших та найстаріших інтернет-провайдерів України. Інтернет-зв'язність сервера забезпечив провідний український провайдер "Адамант".

Домен .UA був делегований у 1992 році, з 2004 року в домені використовується хмарна технологія Anycast. До 2022 року основні вузли Anycast-хмари знаходилися в Україні, кілька вузлів були розташовані у країнах Європи та США. Навесні поточного року “Хостмайстер” створив дублюючу доменну інфраструктуру у країнах Європи, у тому числі й у Чехії та Швеції. Ці додаткові потужності використовуються також для нейтралізації DDOS-атак.

25.08.2022