.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.17.46
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Хостмайстер" долучився до роботи над законопроектом "Про реєстрацію доменних імен"

/ Реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" була запрошена до робочої групи з доопрацювання законопроекту "Про реєстрацію доменних імен" (№7357, https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39544), який присвячений реєстрації імен у домені gov.ua, призначеному для розміщення інтернет-ресурсів державних органів.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила в першому читанні зазначений законопроект. Документ фактично надає державі функції адміністративного супроводу домену gov.ua.

Компанія "Хостмайстер" забезпечує стабільну та безперебійну роботу домену gov.ua протягом двадцяти років. Компанія застосувує в домені gov.ua найпередовіші технології: хмарні технології Anycast DNS, які дозволяють побудувати відмовостійку мережу із захистом від кібератак, захист DNSSEC, резервування в режимі "гарячого" резерву, генерація та підпис DNS зон на прихованих серверах, та ін. При прийнятті рішень щодо gov.ua "Хостмайстер" завжди співпрацював з державними органами, беручи до уваги їхню позицію та прагнучи надати найкраще технічне рішення.

Домен gov.ua зберіг працездатність за умов війни, вистояв під тиском численних кібератак. Так, увечері 15 лютого 2022 року на систему доменних імен (DNS) домену gov.ua було здійснено DDOS-атаку потужністю більше 150 Gbps. Фахівці компанії ввели в роботу резервні сервери, що дозволило підтримати працездатність доменної системи. За кілька місяців в домені gov.ua було кількасот подібних атак і жодна з них не вплинула на працездатність доменних імен. Робота, проведена фахівцями домену .UA, за останні півроку отримала високе схвалення у міжнародних експертів.

З перших днів активних бойових дій і дотепер ТОВ “Хостмайстер” не тільки забезпечує технічну стабільність роботи домену gov.ua, а й організував оперативну обробку заявок державних органів, які в терміновому порядку переносили свої домени та сервера у безпечні сховища (в том числі користуючись послугами закордонного хостингу).

Наразі “Хостмайстер” готує свої пропозиції щодо удосконалення проекту закону. Головною метою компанії є забезпечення стабільної та надійної роботи домену UA та всіх публічних піддоменів, своєчасне реагування на виклики, використання передових найсучасніших технологій. Навіть у скрутні часи домен UA міцний та надійний.

03.08.2022