.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.227.252.87
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Робота домену .UA підтримується серверами в Чехії

/ Реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" розпочала експлуатацію кластера системи доменних імен (DNS), створеного в Чеській республіці за допомогою асоціації CZ.NIC та вузла обміну трафіку NIX.CZ.

Коли на території України розпочалися активні бойові дії, асоціація CZ.NIC запропонувала свою допомогу у перенесенні частини мережевої інфраструктури домену .UA до Чехії.

В рамках спільного проекту спеціалісти CZ.NIC відповідали за серверну частину проекту, використовуючи свій багаторічний досвід побудови та експлуатації потужної DNS-інфраструктури. Про мережеву частину подбали фахівці вузла обміну трафіку NIX.CZ, які надали канал пропускною здатністю 100 GB та підключення до свого вузла. Реалізації проекту значно допомогли інші партнери, які змогли у дуже короткий термін надати або дати в оренду необхідну техніку, або забезпечити підключення до зарубіжних мереж.

“Ми щиро вдячні за допомогу у такій складній ситуації нашим чеським колегам CZ.NIC та NIX.CZ, з якими ми маємо хороші стосунки, і з якими ми зазвичай зустрічаємось та спілкуємося на професійних міжнародних форумах», - повідомив директор компанії "Хостмайстер" Олег Левченко.

Наприкінці лютого компанія "Хостмайстер" для забезпечення працездатності домену верхнього рівня .UA в умовах воєнного стану ввела в експлуатацію додаткові сервери та хмарні сервіси, розташовані в кількох країнах Європи, у тому числі й у Чехії та Швеції. Ці додаткові потужності використовуються також для нейтралізації DDOS-атак.

Компанія "Хостмайстер" є менеджером та реєстром домену .UA.

Асоціація CZ.NIC розвиває інтернет-інфраструктуру в Чеській республіці та є менеджером домену .CZ.

Асоціація Neutral Internet eXchange of the Czech Republic (NIX.CZ) керує точками обміну трафіком у Чехії та Словаччині.

26.06.2022