.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.149.234.141
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Більше 3 тис. нових імен зареєстровано в домені .UA впродовж місяця воєнного стану

/ З 24 лютого по 25 березня в домені .UA зареєстровано 3,04 тис. нових імен. Левова частка реєстрації, - 2 тис. імен, - у публічному домені com.ua.

Домен com.ua використовують здебільшого комерційні організації. Тож, наявність реєстрацій показує, що український бізнес продовжує працювати і в умовах воєнного стану.

Домен .UA працює у штатному режимі, стабільно та безперебійно. Наприкінці лютого компанія "Хостмайстер" перенесла до країн Європи сервери, що забезпечують працездатність домену .UA. Раніше сервери були розташовани у Києві та деяких обласних центрах України.

Щоб запобігти можливим атакам на домен, компанія "Хостмайстер" почала використовувати Cloudflare DNS firewall та хмарні технології, надані компаніями з різних країн. "Хостмайстер" продовжує працювати над посиленням стабільності та відмовостійкості домену.

На час дії воєнного стану в домені .UA було збільшено період повернення (redemption period) з 30 до 60 днів. Тобто, якщо реєстранти не змогли продовжити своєчасно доменне ім'я через складні обставини, права на нього зберігаються впродовж 60 днів після закінчення терміну дії цього імені. Збільшений період діє у публічних доменах, які обслуговує безпосередньо реєстр компанії "Хостмайстер", у тому числі com.ua, org.ua, kiev.ua, kyiv.ua та кількох регіональних доменах.

.UA - наш дім. Міцний і надійний.

29.03.2022