.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.116.63.236
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Позасудове врегулювання суперечок в доменах Києва, Полтави, Івано-Франківська та Ужгорода з 6 травня

/ З 6 травня в публічних доменах kyiv.ua, kiev.ua, pl.ua, poltava.ua, if.ua, ivano-frankivsk.ua, uzhgorod.ua, uz.ua почне діяти процедура позасудового врегулювання спорів. В рамках процедури суперечка розглядається в Центрі арбітражу Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) за уніфікованою процедурою, заснованою на UDRP (Єдина політика розв'язання доменних спорів).

Процедура характеризується швидкістю, дешевизною і зручністю як для позивача, так і для відповідача, у порівнянні з традиційними судами. При цьому сторони зберігають можливість розгляду позову в традиційному суді. В цьому випадку арбітражна процедура припиняється.

Договір про співпрацю між реєстром домену .UA компанією "Хостмайстер" і WIPO був підписаний в кінці 2018 року. На даний момент позасудова процедура може використовуватися щодо приватних доменних імен другого рівня і в публічному домені com.ua щодо імен третього рівня. З моменту появи цієї можливості арбітри WIPO розглянули 36 суперечок про доменні імена в домені .UA, в тому числі 36 суперечок - в 2020 році.

Детальніше про особливості UDRP в домені .UA і com.ua на офіційному сайті WIPO (https://www.wipo.int/amc/en/domains/cctld/ua/index.html).

У публічних доменах Івано-Франківська (if.ua і ivano-frankivsk.ua), Полтави (pl.ua і poltava.ua) і Ужгорода (uzhgorod.ua і uz.ua) сумарно налічується 5,8 тис. реєстрацій. У доменах столиці kyiv.ua і kiev.ua - 39,5 тис. імен.

07.04.2021