.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.89.24.147
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Хостмайстер" розмістив сервер домену .UA в Амстердамі

Київ, 30 жовтня. - Реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" запустила в експлуатацію сервер системи доменних імен (DNS), розташований в Амстердамі (Королівство Нідерланди). Новий сервер дозволяє підвищити надійність і відмовостійкість доменної системи .UA. Крім того, тепер запити європейських користувачів до українським доменів будуть оброблятися швидше.

"Безпека, надійність і цілісність доменної інфраструктури - одного з наріжних каменів мережі, набуває особливого значення сьогодні, в часи кибервійн, які ведуться в мережі, і часто використовують її архітектуру. Доменний сервіс повинен працювати бездоганно, щоб користувачі в будь-якому куточку світу могли знайти українські сайти і отримати про них достовірну інформацію. Саме для цього ми встановлюємо наші сервера в різних частинах світу, щоб навіть у разі будь-яких непередбачених регіональних ситуацій домен .UA зберігав свою працездатність", - каже гендиректор компанії "Хостмайстер" Олег Левченко.

Амстердам є одним з ключових центрів Інтернет в Європі. У місті розташована точка обміну трафіком AMSIX, одна з найбільших у світі, до якої підключено близько шести сотень європейських операторів зв'язку.

Інфраструктура з обслуговування домену .UA, яка створена і обслуговується компанією "Хостмайстер", включає в себе систему доменних імен, сервери якої розташовані в великих обласних центрах України, а також в країнах Європи та Північної Америки. Все сервери працюють за технологією Anycast, утворюючи так звану "хмару", в якому використовується однакова IP-адреса. Користувач при наборі адреси інтернет-сторінки отримує інформацію від найближчого сервера, причому за найкоротшим маршрутом. У разі відключення окремих серверів, хмара розподіляє навантаження між рештою. Крім домену .UA, хмара містить інформацію про домени .AZ (Азербайджан) і .GE (Грузія).

30.10.2014