.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.135.190.232
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Майстерня нових технологій у Харкові

"Сьогодні наявність шостої версії інтернет-протоколу (IPv6) є нашим конкурентним перевагою", - стверджує директор компанії "НетАссист" Максим Тульєв. У своїй доповіді на зустрічі "Майстерні нових технологій", яка відбулася 22 лютого у Харкові, він зазначив, що вже зараз інтернет-користувачі при виборі провайдера звертають увагу на наявність цієї технології. А ще нещодавно IPv6 був інновацією, цікавою тільки для технічних спеціалістів.

Чергова зустріч "Майстерні" відбулася в НТУ "Харківський політехнічний інститут" - одному з найбільших наукових та освітніх центрів України. За словами проректора з наукової роботі професора Андрія Марченка, інститут традиційно багато уваги приділяв новим технологіям. Внесок фахівців, який закінчили харківський політех, у світові технології складно переоцінити: їх розробки є в танкобудуванні, авіації, ракетній техніці та багатьох інших сферах. Зараз же студенти прагнуть нових технологій у інформаційно-телекомунікаційної галузі.

Раніше зустрічі "Майстерень" були присвячені переважно технології IPv6, яка ще два роки тому в нашій країні не була представлена. Але наразі вже більше половини великих вітчизняних провайдерів вміють працювати із шостою версією. І в Харкові багато операторів знайомі з IPv6. Найбільший інтерес у харківських фахівців викликала інша технологія – DNSSEC, масове впровадження якої в Україні очікується найближчим часом. Можливо, тому жваву дискусію викликала доповідь адміністратора домену .UA Дмитра Кохманюка, який розповів про те, як працює DNSSEC, та представників центру інтернет-імен "Укрнеймс", які повідомили про переваги та недоліки цієї технології.

Великий інтерес викликала презентація Вадима Гарбуза, в якій він розповів про роботу точок обміну трафіком. Вадим має заслужений авторитет в інтернет-середовищі: ще недавно він визначав стратегію розвитку найбільшої української точки обміну трафіком UA-IX, а до того створив одного із великих харківських провайдерів. У своєї презентації експерт відзначив різницю між роботою європейських та американських мереж обміну трафіком і докладно розповів про те, як працюють українські точки, у тому числі й регіональні.

"Хостмайстер" дякує партнерам з проведення "Майстерні": Державному агентству з науки, інновацій та інформатизації, НТУ "Харківський політехнічний інститут" та Українській асоціації спеціалістів інформаційних технологій.

До нових технологій - разом!

27.02.2013