.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.147.89.85
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




У домені .UA запущено DNSSEC

27 березня 2012 року проведено публікацію ключа DNSSEC для .UA всередині. самого домену .UA. Цей крок передостанній перед включенням .UA в ланцюжок. довіри DNSSEC.

Компанія "Хостмайстер" реалізувала на своїх серверах розширення для цілісності даних про доменні імена, відомі як DNSSEC. Сервери домену .UA зараз мають копію публічного ключа, створеного на Першої конференції UAdom. Відбиток цього ключа та інші супутні матеріали опубліковані на спеціальній сторінці офіційного сайту компанії.

Попереднє тестування DNSSEC проводилося на окремому зарезервованому домені UA.UA, і з того часу користувачі можуть звертатися до спеціального публічному DNS-серверу для перевірки інформації DNS. Для цього дії достатньо мати права на конфігурацію DNS на своєму комп'ютері і відповідним досвідом.

Делеговані українські домени другого рівня домени поки не перевірятимуться на цілісність інформації. Для перевірки необхідно, щоб реєстратори/реєстранти доменів передали інформацію про підтримку DNSSEC адміністрації домену. З цією метою реєстром .UA спільно з реєстраторами доменів буде розроблено окрему процедуру.

Весь ланцюжок довіри DNSSEC запрацює після публікації відбитка ключа. кореневої зони, яку веде організація IANA (ICANN).

30.03.2012