.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.220.106.241
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Актуалізація доменних імен та перехід на EPP у Полтаві

У регіональних доменах poltava.ua і pl.ua з 8 листопада поточного року розпочато актуалізацію реєстраційної інформації про доменні імена.

Географічний публічний домен poltava.ua делеговано в 1992 році, а домен pl.ua - у 1997 році. Кількість доменних імен третього рівня у цих доменах на сьогоднішній день становить майже 6 тис. Основна мета актуалізації - покращення якості обслуговування доменних імен та забезпечення умов, за яких реєстрація, адміністрування й технічний супровід здійснюватимуться відповідно до світових стандартів. Актуалізація також надасть можливість скоротити кількість зареєстрованих доменних імен, які з тих чи інших причин не використовуються.

Одночасно з процесом актуалізації в полтавських доменах відбуватиметься перехід на новий протокол EPP. ЕРР - це протокол взаємодії реєстраторів з реєстром доменних імен. Таким чином, домени Полтави стануть першими в Україні, в яких впроваджено цей протокол. Впровадження нового протоколу розпочнеться з пілотного проекту. В рамках цього проекту тестування пройдуть адміністративні процеси реєстрації доменних імен. За результатами пілотного проекту впровадження EPP розпочнеться і в інших публічних доменах України.

Реєстрація нових доменних імен у полтавських доменах буде призупинена з 21 по 23 листопада поточного року. З 23 листопада реєстрація нових та обслуговування існуючих доменних імен здійснюватиметься виключно через реєстраторів. Список реєстраторів, які готові працювати по протоколу EPP, а також детальна інформація для реєстрантів щодо актуалізації доменних імен будуть опубліковані на офіційному сайті hostmaster.ua. Окрім того, всі реєстранти, які вказали правильну адресу електронної пошти, отримають відповідну інструкцію.

08.11.2011