.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.221.98.71
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Делеговано домен dnipropetrovsk.ua

Адміністратору публічних географічних доменів dnepropetrovsk.ua та dp.ua делеговано домен-синонім dnipropetrovsk.ua, що відповідає українській назві топоніма. Домен буде дзеркальним до dp.ua та dnepropetrovsk.ua, тобто, як пояснює його адміністратор, при реєстрації імені в dp.ua та dnepropetrovsk.ua в домені dnipropetrovsk.ua буде автоматично та безкоштовно додано таке ж ім'я із зазначенням тих же реєстранта, реєстратора та обслуговуючих DNS.

Це логічне продовження процесу появи на Інтернет-мапі України нових географічних доменів на основі українського звучання топонімів. Раніше, у червні 2011 року, ПП "Координатор", що обслуговує групу географічних доменів східної України, отримало повноваження з технічного супроводу домена .kharkiv.ua. Домен було делеговано у відповідь на запити Інтернет-спільноти Харкова.

Існує зацікавлення в запровадженні ще низки подібних доменів, зокрема - cherkasy.ua, kyiv.ua.

Нагадаємо, що попереднє резервування доменів на основі транслітерацій україномовних назв для більшості українських географічних доменів зроблено адміністрацією ccTLD .UA у грудні 2007 року. Окрім суспільної необхідності у таких публічних доменах, резервування стало необхідним також для уникнення можливого кіберсквоттінгу і подальшого використання доменів-синонімів з метою фішингу.

11.08.2011