.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.87.17.177
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Майстерня IPv6": до нових технологій - разом!

Компанія "Хостмайстер" та Інтернет Асоціація України (ІнАУ) запрошують усіх зацікавлених спеціалістів взяти участь у роботі "Майстерні IPv6".

У зв'язку з практичним вичерпанням адресного простору протоколу IPv4 Інтернет-компанії світу готуються до переходу на IPv6. IPv6 (Internet Protocol version 6) - чергова версія IP-протоколу (з довжиною адреси 128 біт), розроблена IETF для вирішення проблеми суттєвої обмеженості простору адрес. IPv6 забезпечує достатня кількість адрес для подальшого розвитку Інтернет та розгортання нових технологій. До лютого 2011 року цей протокол використовували близько 4,5 тисячі мереж.

Розгортання IPv6 у глобальному масштабі життєво важливе для Інтернет-індустрії: ігнорування IPv6 у середньо- та довгостроковій перспективі - серйозний ризик для бізнесу. Щоб цього не сталося, представники індустрії повинні робити активні дії: оновлювати технології, проводити навчання персоналу, коригувати бізнес-плани.

У рамках глобальних тенденцій українському сегменту Інтернет також необхідно готуватись до переходу на IPv6. Ряд вітчизняних компаній та організацій вже мають такий досвід - впровадили чи перебувають у процесі впровадження нового протоколу. Щоб зробити цей процес стійкий і послідовний, і створюється "Майстерня IPv6".

На зустрічах "Майстерні IPv6" фахівці сервіс-провайдерів, хостерів, представники програмної та апаратної індустрії поділяться своїм досвідом та нададуть рекомендації щодо впровадження IPv6, розкажуть про проблеми та шляхи їх рішення. "Майстерня IPv6" планує проводити зустрічі в форматі "професіонали для професіоналів" та запрошує всіх зацікавлених колег разом вестиме роботу з підготовки до переходу на IPv6.

17 травня 2011 року відбудеться перша зустріч "Майстерні IPv6". На ній пролунають доповіді адміністратора домену .UA Дмитра. Кохманюка - "IPv6 - кінець світу або початок нової ери: значення нового протоколу для бізнесу підприємства"; технічного адміністратора "Української мережі обміну трафіком" (UA-IX) Сергія Поліщука - "IPv6 в Україні: стан та проблеми впровадження" та керівника департаменту розробки та впровадження компанії "Хостмайстер" Світлани Ткаченка - "Підтримка IPv6 у DNS". Крім того, під час роботи "Майстерні" виступлять представники компаній, які мають досвід впровадження IPv6.

04.05.2011