.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.235.229.251
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Українську таблицю символів IDN внесено до репозиторію IANA

Некомерційна організація Internet Assigned Numbers Authority (IANA), що управляє просторами IP-адрес, доменів верхнього рівня, а також відповідає за типи даних та параметри протоколів Інтернету, внесла до бази "Repository of IDN Practices" таблицю символів, що використовуються в .UA для реєстрації кирилізованих доменних імен IDN. Ця таблиця є основою Регламенту реєстрації IDN-доменів, що містять кириличні символи, розробленого ТОВ "Хостмайстер".

Також за запитами компанії "Хостмайстер" цю таблицю було введено розробниками у default startup (визначені за умовчанням початкові установки) браузерів, що найчастіше використовуються (MS Internet Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome) та поштових клієнтів. В результаті ці браузери можуть адекватно обробляти звернення до кирилиць і коректно відображати відповідні URL-адреси. (Примітка: для використання цієї можливості у старих версії Firefox слід встановити оновлення).

Вимога п. 4 Регламенту про те, що "...IDN-домен на кирилиці (запис у Unicode) повинен містити як мінімум одну унікальну літеру (візуально відмінну від латинських букв і цифр)" - як один з інструментів запобігання фішингу,- зацікавило фахівців IANA та дослідницької лабораторії Mozilla Firefox.

07.02.2011