.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 35.173.233.176
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Реєстрація IDN - кириличних доменів у com.ua та kiev.ua розпочнеться 19 жовтня 2010 року

19 жовтня 2010 року стартує реєстрація IDN - кириличних доменів у com.ua та kiev.ua. Раніше повідомлялося про те, що компанія Хостмайстер, спільно з ініціативною групою Партнерів розробляє процедуру делегування IDN в доменах com.ua та kiev.ua з метою максимально мінімізувати кількість випадків кіберсквотингу та забезпечити захист прав та законних інтересів кінцевих користувачів.

Процедура введення IDN доменних імен проходитиме у три етапи. На всіх етапах проводитиметься перевірка заявленого до реєстрації доменного імені на відповідність вимог реєстрації IDN доменів, розроблених відповідно до міжнародних стандартів та спрямованих на запобігання такому негативному явищу як фішинг.

Реєстрація IDN проходитиме в три етапи.

  • Перший етап. Кириличні доменні імена IDN в com.ua та kiev.ua зможуть зареєструвати власники словесних кириличних торгових марок та загальновідомих знаків за умови пред'явлення відповідних документів. Процедура першого етапу пріоритетної реєстрації IDN аналогічна існуючим вимогам та умовам делегування доменів у .UA та триватиме з початку реєстрації IDN до 17 листопада 2010 року.
  • Другий етап. З 19 листопада до 19 грудня 2010 року, IDN делегуються реєстрантам, які виявили бажання зареєструвати IDN терміном, рівний 10 років. На цьому етапі пріоритетної реєстрації діють умови та вимоги делегування доменних імен, що існують для доменів .com.ua та .kiev.ua відповідно.
  • Третім етапом стане вільна реєстрація IDN. Реєстрація буде доступна всім бажаючим з 21 грудня 2010 року, і нічим не відрізнятиметься від реєстрації доменів .com.ua та . kiev.ua відповідно.

Право реєстрації IDN надається компаніям-реєстраторам, які підписали відповідну Угоду з урахуванням розробленої процедури реєстрації IDN доменних імен.

01.10.2010