.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.94.251
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Перший Український Форум з управління Інтернетом

У Києві відбувся Перший Український Форум з Управління Інтернетом (IGF-UA). Захід, співорганізатором якого виступила компанія Хостмайстер, проходив у Київському міжнародному університеті з 3 по 4 вересня 2010 року. У форумі взяли участь представники бізнесу, державних структур, а також зарубіжні експерти. У ході IGF-UA учасники обговорили проблеми розвитку Україні інформаційного суспільства, боротьбу з кіберзлочинністю, розвиток домену .UA, введення кириличних доменів та інші питання.

Серед європейських гостей українського IGF були присутні: координатор Ради Європи з питань управління Інтернетом та інформаційного суспільства Лі Хіббард, представник ICANN та ISOC Олів'є Крепі-Леблонд, президент міжнародної громадської організації "Європейська Медіа Платформа" Ханне Северінсен та інші. Вони поділилися своїм досвідом з питань управління Інтернетом та взаємодії між усіма учасниками цього процесу.

Під час форуму обговорювалися поточні проблеми, пов'язані з розвитком російського сегменту Інтернет. Так, на думку Адміністратора домену. Дмитра Кохманюка, сьогодні в Україні склався технократичний стиль управління Інтернет-ресурси. На даному етапі необхідно створити окремий орган, який займався б написанням політики управління Інтернет-ресурсами в нашій країні.

Компанія Хостмайстер вважає, що цей форум може стати відправною точкою для виходу нашої країни на міжнародний рівень взаємодії із зарубіжними колегами. Україна має шанс зробити свій внесок у розвиток світового Інтернету.

Коментуючи результати IGF-UA, директор компанії "Хостмайстер" Тетяна Долинська зазначила, що проведення подібних заходів відображає готовність української Інтернет-спільноти вирішувати не лише свої внутрішні проблеми, а й брати участь у міжнародних процесах.

"Проведення Першого українського IGF-форуму є показником того, що Україна виходить на новий рівень та активізує роботу з міжнародними організаціями, які займаються управлінням Інтернет-ресурсами. Це ще один крок у процесі вирішення проблемних питань, що існують у вітчизняному сегменті Всесвітньої Мережі. Крім того, подібні заходи дозволяють обмінятися досвідом не тільки з українськими колегами, а й із закордонними експертами", - сказала Тетяна Долинська.

Компанія Хостмайстер продовжує активну роботу над популяризацією домену .UA. Наразі фахівці компанії спільно з реєстраторами розробляють механізм впровадження кириличних доменів у зонах .com.ua та .kiev.ua. Також ведеться робота над формуванням змін до "Правил домену .UA".

06.09.2010