.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.93.73
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Початок реєстрації IDN у доменах com.ua та kiev.ua відкладено

20 липня 2010 року відбулася розширена зустріч компанії Хостмайстер з Партнерами – реєстраторами. Зустріч була присвячена обговоренню процедури введення IDN (кириличних доменів) у доменах .com.ua та .kiev.ua. Основне питання, винесене компанією Хостмайстер на обговорення, безпосередньо пов'язане із захистом прав власників зареєстрованих Знаків на товари та послуги від кіберсквотерів (придбання доменних імен, співзвучних назв відомих компаній з метою їх подальшого перепродажу або розміщення реклами).

Підсумком зустрічі стало перенесення анонсованої раніше дати початку реєстрації IDN з 22 липня 2010 року на пізнішу дату. Граничною датою обрано 1 жовтня 2010 року.

Причина такого рішення у необхідності розробити компромісний механізм реєстрації IDN, який максимально скоротить кількість випадків кіберсквотингу та забезпечить захист прав та законних інтересів кінцевих користувачів.

На зустрічі реєстраторами було запропоновано свої варіанти вирішення проблеми - від багаторазового підвищення вартості реєстрації та пріоритету для всіх існуючих користувачів доменів .com.ua та .kiev.ua, до попереднього пріоритетного делегування IDN для всіх власників зареєстрованих Знаків на товари та послуги з подальшою вільною реєстрацією IDN.

У своїй діяльності компанія "Хостмайстер", яка здійснює адміністрування та технічну підтримку домену .UA та публічних доменів у ньому, дотримується політики нейтралітету та покликана забезпечувати захист прав та законних інтересів кінцевих користувачів - реєстрантів доменних імен.

Саме з метою врахування інтересів всіх учасників Інтернет - спільноти, компанія "Хостмайстер" виступає з ініціативою організації "Робітничої групи" для розробки компромісного механізму реєстрації IDN, що буде покладений в основу Документу, який регламентує принципи делегування IDN реєстраторами.

21.07.2010