.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 34.200.248.66
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Перша науково-практична конференція адміністраторів публічних доменів

21 вересня 2008 року завершилася Перша науково-практична конференція адміністраторів публічних доменів, що проходила в рекреаційному регіоні Затока (курорт Кароліно-Бугаз), Одеса, Україна. Ця конференція вперше за всю історію Уанета зібрала під гостинним дахом готелю. "Шоколад" адміністраторів 48 публічних доменів другого рівня в домені .UA, адміністратора домену .UA Дмитра Кохманюка та представників національної реєстратури.

Дружня неформальна атмосфера не завадила Першій науково-практичній конференції стати конструктивною та насиченою. Перший день Конференції було присвячено переважно питанням стратегій розвитку українських публічних доменів другого рівня. Після доповідей Володимира Кияна (dnepropetrovsk.ua, dp.ua) та Валерія Луньова (cherkassy.ua, ck.ua), що представили діючі моделі ефективного розвитку регіональних публічних доменів другого рівня, увага учасників було повністю присвячено дебатам з приводу формату взаємних дій адміністраторів та обговоренню основних постулатів, що формалізують цю взаємодію в Декларації адміністраторів публічних доменів другого рівня. Гарячі та тривалі дебати плавно завершилися злагодженою роботою добровольців ініціативної групи, адміністраторів, що сформулювали основні вимоги до формату співробітництва.

Наступного дня адміністратори публічних доменів другого рівня стали учасниками круглого столу "Впровадження в Україні сучасних технологій: IDN, IPv6, DNSSEC". Після обідньої перерви представники національної реєстратури поділилися з адміністраторами досвідом організації взаємодії реєстратур та реєстраторів у публічних доменах під акомпанемент штормового попередження, а адміністратори - надією на наступну конференцію, що стала практично першим об'єднуючим заходом. Відповідно до твердження Т. Черненко, генерального директора національної реєстратури України, конференція "раптово виросла з локального масштабу, і, набувши характеру національного заходу, стала подією, здатною впливати на стратегію та тактику розвитку всієї української доменної галузі".

01.10.2008