.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.164.106
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Домен KIEV.UA - перші кроки

15 березня 2007 року було введено в дію Правила домену KIEV.UA. У зв'язку з цим адміністратором домену .UA ТОВ "Хостмайстер" проводиться процедура актуалізації реєстраційних даних для доменів типу "ім'я.kiev.ua".

Географічний публічний домен KIEV.UA був делегований на початку 1993 року. року. З того часу в цьому домені було зареєстровано близько 65 тисяч приватних доменів. Проте за 14 років вимоги до обслуговування доменів істотно змінилися, і рівень сервісу, прийнятий для доменів з безоплатною реєстрацією, став абсолютно неприйнятним для географічного домену столиці європейської держави. Введення Правил домену KIEV.UA покликане сприяти розвитку цього географічного домену, значно підвищити його престижність та забезпечити стандарти обслуговування світового рівня для столичних доменів.

Нові Правила значно ускладнюють сквоттинг доменів, і практично позбавляють українські домени привабливості для спамерів. Крім того, для приватних доменів третього рівня, які пройшли актуалізацію, буде встановлено гарантований термін делегування домену, що дозволить значно скоротити в українському Інтернеті кількість "мертвих" доменів, тобто таких, що зареєстровані, але не використовуються. Починаючи з 15 травня 2007 року реєстрація доменних імен у домені KIEV.UA провадиться виключно офіційними реєстраторами, які уклали відповідні договори з ТОВ "Хостмайстер".

За період з 15 березня 2007 по 31 березня 2007 року була актуалізована інформація про 22489 доменів, реєстранти яких отримали як винагороду два місяці передоплаченої дії доменного імені в домені KIEV.UA завдяки бонусній програмі, запровадженій ТОВ "Хостмайстер" під час проведення процедури актуалізації

14637 реєстрантів та реєстраторів, які актуалізували інформацію не пізніше 30 квітня 2007 року, отримали як винагороду один місяць передплаченої дії доменного імені у домені KIEV.UA. Усього з моменту введення правил була актуалізована інформація про 37606 доменів, зареєстровано 4041 нових доменів, видалено 2265 доменів.

Адміністратор домену .UA ТОВ "Хостмайстер" нагадує, що доменні імена в домені KIEV.UA, які не пройшли процедуру актуалізації даних до 31 травня 2007 року включно, з 01 червня 2007 року переводяться в стан HOLD. Протягом двох місяців реєстранти доменів зможуть відновити зареєстроване доменне ім'я. Якщо до 01 серпня 2007 року інформація про доменному імені не буде актуалізовано реєстрантом, то делегування буде скасовано та домен стане вільним для нової реєстрації. Більш детальну інформацію про хід проведення актуалізації розміщено на сайті ТОВ "Хостмайстер".

Администратор домена .UA ООО "Хостмастер" напоминает, что доменные имена в домене KIEV.UA, не прошедшие процедуру актуализации данных до 31 мая 2007 включительно, с 01 июня 2007 переводятся в состояние HOLD. В течение еще двух месяцев регистранты доменов смогут восстановить зарегистрированное доменное имя. Если до 01 августа 2007 информация о доменном имени не будет актуализирована регистрантом, то делегирование будет отменено и домен станет свободным для новой регистрации. Более подробная информация о ходе проведения актуализации размещена на сайте ООО "Хостмастер" (http://www.hostmaster.net.ua).

15.05.2007