.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.147.104.120
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




В домені .UA зареєстрований тисячний приватний домен

Адміністратор домену .UA компанія "Хостмайстер" повідомляє про те, що 18 лютого о 20:14 система реєстрації доменних імен у домені .UA зареєструвала 1000-й приватний домен.

Ця знакова подія є відображенням процесу стабільного розвитку українського сегменту Інтернету. Домен .UA був делегований 2 грудня 1992 року, у ньому був делегований 51 публічний домен другого рівня (це 26 доменів областей, 20 скорочених дволітерних доменів областей типу dp.ua, а також домени com.ua, edu.ua, gov.ua, org.ua, net.ua відповідно для комерційних, освітніх, урядових, громадських організацій та Інтернет сервіс-провайдерів). З моменту прийняття у 2001 році нових Правил домену .UA почалася реєстрація приватних доменів другого рівня, що належать власникам знаків для товарів і послуг, що охороняються в Україні (домени типу marka.ua). На сьогодні (станом на 11:00 20.02.04) делеговано вже 1001 таких доменів, а всього в українському сегменті Інтернет делеговано понад 112,5 тисяч доменів.

Сьогодні діяльність у сфері реєстрації та підтримки доменних імен в Україні можна вважати повністю налагодженою:

  1. Розроблено, обговорено широкою Інтернет-громадськістю та прийнято нові Правила домену .UA, що забезпечують подальший розвиток домену за умови захисту прав власників інтелектуальної власності.
  2. Послуги реєстрації доменних імен на конкурентній основі надають 90 реєстраторів, серед яких яких лідирують спеціалізовані компанії IMENA, iName і Colocall.
  3. Відкритою багатосторонньою угодою створено Громадську наглядову раду з питань адміністрування домену .UA, що гарантує поступальний розвиток та наступність доменної політики.
  4. Активно функціонує Третейський суд Інтернет Асоціації України, що розглядає суперечки щодо доменних імен.
  5. Розробка пропозицій щодо подальшого розвитку системи доменних імен активно ведеться профільним комітетом Інтернет Асоціації України.

"Ні бізнесу, ні користувачам Інтернет не потрібні революції - їм потрібні стабільність, передбачуваність та прозорість. Сьогодні я можу з упевненістю заявити, що для цього є всі умови, - сказав директор компанії "Хостмайстер" Борис Мостовий. - Тисячний домен - це хороша ознака стабільності та динамічного розвитку, і сьогодні Інтернет-спільноти багатьох країн з інтересом придивляються до українського досвіду"

Ви можете стежити за розвитком українського сегменту Інтернет по щомісячному підсумкам, що публікуються на сайті www.hostmaster.net.ua

18.02.2004