.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.237.189.116
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




В українському домені COM.UA - 25000 імен

Київ, 9 липня 2002 року. ТОВ "Хостмайстер", адміністратор найпопулярнішого українського публічного Інтернет-домену COM.UA, повідомляє, що 3 липня 2002 року в COM.UA було делеговано та зареєстровано 25000-не доменне ім'я - SPN.COM.UA.

Ювілейне доменне ім'я стало одним з більш ніж 5000 імен в домені COM.UA, делегованих та зареєстрованих з моменту введення в дію нових Правил домену COM.UA в листопаді 2001 року. Ці нові правила, розроблені на основі Правил домену .UA, чинних з вересня 2001 року, ввели систему правовідносин щодо доменних імен України в правове поле чинного законодавства, формалізували права та обов'язки всіх сторін, які беруть участь в роботі системи доменних імен України - користувачів, адміністраторів, реєстраторів. Завдяки цьому, зросла популярність домену COM.UA у користувачів.

Нагадуємо українським користувачам Інтернет, що, згідно чинних Правил домену COM.UA, імена, делеговані в цьому домені до 4 листопада 2001 року, бажано зареєструвати за новими Правилами не пізніше 4 листопада 2002 року. Реєстрація імен в домені COM.UA відбувається виключно шляхом укладання господарської угоди з одним із підприємств-реєстраторів. З Правилами домену .UA, Правилами домену COM.UA та актуальним переліком українських реєстраторів доменних імен можна ознайомитись в Інтернет на сайті ТОВ "Хостмайстер" www.hostmaster.net.ua .

На 9 липня 2002 р. в домені .UA власники зареєстрованих в Україні знаків для товарів та послуг зареєстрували також 357 приватних доменних імен другого рівня. Серед них, зокрема, державні оператори електрозв'язку - "Укртелеком", "Утел", "Інфоком". Всього ж державним патентним відомством України видано більше 25000 свідоцтв про реєстрацію знаків для товарів та послуг, не рахуючи тисячі міжнародних товарних знаків, які охороняються законодавством згідно Мадридської конвенції.

Спеціалізоване підприємство ТОВ "Хостмайстер" засноване в лютому 2001 року групою українських фахівців, які з 1992 року забезпечують безперебійну роботу української системи доменних імен. З 25 березня 2001 року ТОВ "Хостмайстер" виконує обов'язки з адміністрування домену .UA за угодою з Дмитром Кохманюком та Ігорем Свиридовим - чинними адміністраторами домену .UA. Контактна інформація - на вебсайті www.hostmaster.net.ua

09.07.2002