.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.235.210
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Про реорганізацію UA NCG в ТзОВ "Хостмайстер"

м.Київ 12 квітня 2001 р.

Українська Група Координації Мережі (UA NCG), очолювана діючими адміністраторами домену UA пп. Дмитром Кохманюком та Ігорем Свиридовим, повідомляє про своє входження у повному складі до числа учасників ТзОВ "Хостмайстер", створеного у лютому 2001 року, та покладення тим самим на ТзОВ "Хостмайстер" обов'язків з адміністрування українського домену першого рівня - UA. З 1992 року ця діяльність здійснювалась UA NCG на громадських засадах.

ТзОВ "Хостмайстер" є об'єднанням фахівців, які з моменту появи української ділянки всесвітньої мережі Інтернет забезпечують практичну можливість доступу до українських мережевих ресурсів за їх іменами. До складу учасників ТзОВ "Хостмайстер" увійшли всі члени UA NCG та адміністратори більшості публічних доменів України (в т.ч. найбільш масових - COM.UA, KIEV.UA). Метою створення підприємства є прагнення фахівців - відповідно до нового розуміння ролі Інтернет-технологій суспільством і державою - надати юридичного статусу системі доменних імен України, та перевести діяльність з її адміністрування та супроводу на сучасний організаційний рівень, що відповідав би потребам бізнесу та суспільного розвитку.

Згідно Статуту ТзОВ "Хостмайстер", діяльність з адміністрування доменних імен не має на меті отримання прибутку та спрямована виключно на слугування потребам українського суспільства та Інтернет-спільноти.

Вихідними положеннями подальшого розвитку української системи доменних імен є:

  • поняття публічного домену, прозорість його адміністрування та рівність інтересів всіх членів спільноти щодо делегування доменних імен в публічному домені, що дозволяє запобігти привласненню суспільно цінних доменних імен в інтересах окремих осіб чи організацій задля одержання прибутку чи конкурентних переваг;
  • неможливість "торгівлі доменними іменами", як наслідок того, що доменне ім'я не є об'єктом права власності;
  • немайнова участь компетентних державних органів та громадськості в розвитку української системи доменних імен;
  • принципи додержання законних інтересів користувачів Інтернет, стабільності, технологічної надійності.

ТзОВ "Хостмайстер" запрошує до конструктивної співпраці компетентні державні органи та представників Інтернет-спільноти.



Директор ТзОВ "Хостмайстер"         Б.М.Мостовий

Контакти:
ТзОВ "Хостмайстер"
А/с 89
04136 Київ-136
Україна
http://www.hostmaster.net.ua
[email protected]
 

12.04.2001