.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.137.213.128
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: доменні спори поза судом; 17,9 млн паспортів у Дії; український "Старлінк" виграв суд.

Хостмайстер
У домені UA відновлено позасудовий розгляд доменних спорів
Центр арбітражу та посередництва Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) з першого липня поновив розгляд доменних спорів у домені верхнього рівня .UA.

Відповідно до договору між організацією та реєстром домену компанією "Хостмайстер", при розгляді спорів враховуватимуться обставини, пов'язані з воєнним станом. Наприклад, якщо одна із сторін спору не може оперативно надати свою позицію, їй надаватимуть додатковий час для формування відповіді.

Міністерство цифрової трансформації України
Українці мають 17,9 мільйона електронних паспортів
Наразі в Дії українці сформували більше 5 млн ID-карток та 12,9 млн закордонних паспортів, - повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

Найчастіше електронні паспорти використовуються у фінансовому секторі (понад 12 млн разів) та в мобільному зв'язку (понад 308 тисяч разів).

AIN
Українська компанія «Старлінк» відстояла право на торгову марку
Українська компанія «Старлінк» (https://starlink.ua/) відстояла право на використання торгової марки у суді першої інстанції. Суд, розглянувши позов американської SpaceX, став на бік української компанії, яка працює на українському ринку понад десять років під торговою маркою Starlink (свідоцтво 135574 від 25.02.2011 року).

Українська фірма не лише виграла суд, але й відсудила грошову компенсацію. Проте SpaceX подала апеляцію, то ж варто очікувати нових судових слухань.