.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.210.126.232
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: CERT-UA виявив кібершпигунів; підготовка до ICANN77; преміум імена в .ART.

CERT-UA
CERT-UA попереджає про шпигунську активність
Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA виявила кібератаку в мережі одного з держорганів України.

У квітні на e-mail відомства з офіційної поштової скриньки Посольства Таджикистану в Україні (вірогідно, в результаті компрометації останньої) надіслано електронні листи, перший з яких містив додаток у вигляді документу з макросом. В результаті виконання макросу на ЕОМ створено додаткові програми: кейлогер LOGPIE (забезпечує збереження у файл значень натискань на клавіатуру та вмісту буферу обміну) та бекдор CHERRYSPY (забезпечує виконання Python-коду, отриманого з серверу управління).

Додаткове вивчення інфраструктури та пов'язаних файлів дозволили зробити висновок про те, що серед об'єктів заінтересованості злочинців є організації з Монголії, Казахстану, Киргизстану, Ізраїлю, Ірану, Індії.

З метою зменшення поверхні атаки CERT-UA рекомендує обмежити можливіть виконання "mshta.exe", запуску Windows Script Host ("wscript.exe", "cscript.exe") та інтерпретатору Python.

ICANN
Підготовчий тиждень ICANN77
Тридцятого травня розпочнеться підготовчий тиждень перед форумом ICANN77. Дванадцять підготовчих семінарів пройдуть у форматі дистанційної участі та ознайомлять усіх бажаючих з основними напрацюваннями ICANN-спільноти та робочих груп.

Основна програма конференції ICANN77 розпочнеться 12 червня у Вашингтоні. Формат заходу передбачає як очну, і дистанційну участь.

Onlinedomain
Преміум імена принесли 70% доходів у домені .ART
До шостої річниці домену верхнього рівня домену .ART у ньому зареєстровано понад 240 тис. імен. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, домен зріс на 27%, повідомляє реєстр домену.

При цьому близько 70% доходів домен отримує від продажу імен у преміум сегменті. Середня ціна преміальних імен, проданих у 1 кварталі 2023 року, становила $423. Майже 40% із них було продано за $910. 15 імен у домені .ART було продано за ціною $5 тис. або $10 тис. Коефіцієнт продовження для преміальних імен становить біля 80%.