.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.163.58
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: Україна в кіберцентрі НАТО; конференція про стійкість зв'язку; другий рівень AU.

Європейська правда
Україна офіційно вступила до кіберцентру при НАТО
Україна офіційно приєдналася до Центру НАТО з питань співробітництва в галузі кіберзахисту (CCDCOE), повідомляє МЗС України. Біля штаб-квартири центру в Таллінні підняли український прапор.

На початку березня минулого року представники 27 держав-членів НАТО прийняли рішення щодо надання Україні статусу країни-учасниці CCDCOE НАТО. Розташований у Таллінні CCDCOE є акредитованим НАТО центром кібербезпеки та аналітичним центром, що спеціалізується на міждисциплінарних прикладних дослідженнях, аналізі, обміні інформацією, а також навчанні та навчаннях у галузі кіберзахисту.

Internews
Стійкість зв'язку та інтернету під час війни
26 травня 2023 р., у п’ятницю, у Києві відбудеться конференція «Україна: стійкість зв'язку та інтернету під час війни», яку проводить ГО «Інтерньюз-Україна» спільно з канадською неурядовою організацією eQualitie за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Захід стане першим за час повномасштабного вторгнення майданчиком для обговорення координації приватного сектору, уряду та західних партнерів у відновленні телекомунікаційної інфраструктури України.

Під час конференції учасники обговорять: інфраструктурні та урядові рішення, прийняті для збереження зв’язку в Україні; досвід роботи операторів зв'язку у воєнний час; комунікації на тимчасово окупованих, прифронтових та звільнених територіях. Крім того, планується обговорити перспективи відновлення та відкриті зони для підтримки міжнародною спільнотою.

Участь у конференції візьмуть близько 70 представників українських інтернет-провайдерів (ISP), телекомунікаційних компаній, ІТ, громадянського суспільства та уряду для обміну ідеями та досвідом щодо підтримки телекомунікаційних та інтернет-послуг в Україні під час війни, а також обговорення поточних потреб у відновленні телекомунікаційної інфраструктури.

Для участі необхідна реєстрація

DomainNameWire
Другий рівень у домені Австралії
За підсумками першого кварталу 2023 року в австралійському домені верхнього рівня .AU зареєстровано 740 тис. імен другого рівня, повідомляє реєстр домену компанія auDA.

Реєстрація імен другого рівня в домені Австралії стала можливою у 2022 році. До цього в домені реєструвалися імена третього та четвертого рівня.

За підсумками 2022 року в домені .AU було 716 тис. реєстрацій другого рівня. Станом на кінець березня у домені .AU зареєстровано 4,2 млн імен другого та третього рівня.