.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.220.140.5
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: для онлайн-торгівлі; замість Whois; здобутки Verisign.

Forbes
Програма розвитку онлайн-торгівлі
В Україні запрацює програма розвитку торгівлі для малого та середнього бізнесу. Свої сервіси та експертну підтримку підприємцям надаватимуть OLX, lifecell, Webpromo, Visa, monobank, Ringostat, Nazovni від МЗС України та Shop-Express, йдеться у релізі організаторів програми.

Як зазначають автори ініціативи, програма являє собою «дорожню карту» дій та перелік сервісів для бесплатного створення інтернет-магазину, його налаштування, налагодження продажів, залучення клієнтів, зокрема й на зовнішніх ринках. Також програма містить базу знань з інтернет-маркетингу, зокрема з SEO, PPC, SMM й таргетингу.

Усі сервіси надаються безплатно або за спеціальними умовами для учасників програми. Також можна отримати експертну допомогу в управлінні бізнес-процесами від VISA, безплатні навчальні лекції з інтернет-маркетингу в академії WebPromoExperts. А платформа Nazovni, що реалізує МЗС України, допоможе з продажами на зовнішні ринки, надасть контакти потенційних партнерів за кордоном та план дій, щоб почати експортувати по всьому світу.

DomainIncite
Whois відходить у минуле
Реєстри та реєстратори повинні відмовитися від Whois і перейти до функціонально подібного RDAP - протоколу доступу до реєстраційних даних (Registration Data Access Protocol). Відповідні поправки до базової Угоди про реєстрацію та Угоди про акредитацію реєстраторів підписала Рада директорів ICANN.

Після того, як поправки набудуть чинності, у компаній, яких стосуються ці зміни, буде приблизно 18 місяців для здійснення міграції. За бажанням після переходу їм буде дозволено паралельно запускати служби Whois.

Користувачі, ймовірно, продовжуватимуть називати такі служби «Whois», а не будуть використовувати офіційний термін «Служба каталогів реєстраційних даних» або RDDS (Registration Data Directory Services).

DomainNameWire
Verisign додав мільйон імен
У першому кварталі 2923 року сумарна кількість реєстрацій у доменах верхнього рівня .COM і .NET збільшилася до 174,8 млн, що на 1 млн більше, ніж у кінці 2022 року.

Як повідомляє реєстр доменів компанія Verisign, 161,6 млн з них у домені .COM.

У цьому кварталі компанія опрацювала заявки на нові 10,3 млн доменів, порівняно з 10,2 млн в тому ж кварталі минулого року.

Дохід Verisign у першому кварталі склав $364 млн, що на 5,1% більше, ніж у тому ж кварталі 2022 року. Чистий прибуток склав $179 млн.