.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.84.7.255
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: відновлення імен; держслужба AI; грай та навчайся; вторинка ожила.

Хостмайстер
Найкращі умови відновлення доменних імен
До 1 травня 2023 року реєстратори надають мінімальні ціни на відновлення доменних імен у домені .UA. У більшості реєстраторів ціна приблизно відповідає вартості продовження доменного імені на 1 рік.

Йдеться про доменні імена, які не були своєчасно продовжені реєстрантом. Після того, як термін дії доменного імені закінчується, воно втрачає працездатність, але все ще зберігається у реєстрі та реєстрант може його відновити за додаткову плату. Такий стан доменного імені називається періодом відновлення (redemption) і зазвичай триває 30 днів. Якщо за цей час реєстрант не поновлює своє доменне ім'я, воно остаточно видаляється, після чого його може зареєструвати інша особа.

Для отримання повної інформації про послугу відновлення доменного імені та її вартість необхідно звернутися до свого реєстратора. Перевірити стан і строки реєстрації свого домену можна за допомогою сервісу whois.

SPEKA Media
Штучний інтелект на держслужбі
Сlearview AI готові допомагати розбудовувати цифрову інфраструктуру України, в основі якої будуть новітні технології, зокрема штучний інтелект. Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, домовленості про співпрацю було досягнуто з керівником компанії.

Clearview AI готова сприяти будівництву цифрової інфраструктури України. Окрім того, обговорювалося відкриття офісу Clearview AI в Україні та залучення українських розробників.

На початку війни українські правоохоронні органи стали використовувати систему розпізнавання облич Clearview AI, це дозволило покращити безпеку блокпостів та пропускних пунктів та допомогло в ідентифікації військових злочинців.

Bazilik Media
Google навчить українських дітей цифровій безпеці
Безкоштовну онлайн-гру "Interland: Безпека дітей в інтернеті" гру запропонувала українським дітям корпорація Google. Її мета – навчання дітей важливим цифровим навичкам, які допоможуть залишатись в безпеці при використанні інтернету.

Гра фактично складається з чотирьох частин, які навчають дітей різним аспектам безпеки в інтернеті. Гра вчить дітей обережно ділитися інформацією в мережі, розпізнавати фейки та боротися з хакерами, фішерами та кіберзлочинцями. Проект було створено у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України та проєктом Дія.Цифрова освіта.

DomainWire
Вторинний ринок доменних імен відновлюється
Загальний обсяг платежів на Escrow.com, що спеціалізується на послугах депонування, у першому кварталі склав 268,6 млн австралійських доларів. Це на 5% менше порівняно з першим кварталом минулого року, але у півтора рази перевищує показники 4 кварталу 2022 року, - інформує компанія.

Надаючи послуги депонування, Escrow.com гарантує виконання онлайн-угод, зокрема договорів щодо перепродажу доменних імен. Як повідомила компанія, саме продажі доменних імен були рушійною силою для зростання фінансових показників.