.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.167.199.134
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: заблокувати росіян; відгуки на карті Google; другий рівень .AU; COM домінує.

Суспільне
Федоров просить музичні сервіси заблокувати російських виконавців
Віце-прем'єр Михайло Федоров закликав музичні сервіси Deezer, Apple, Youtube Music та Spotify заблокувати російських виконавців.

"Російський шоу-бізнес продовжує заробляти мільярди на основних музичних стримінгових платформах. Так звані артисти держави-агресора відкрито схвалюють війну і щодня фінансують російську армію. Хтось просто сплачує податки до бюджету РФ, хтось відкрито донатить. Усе це конвертується в ракети, які летять на українські міста та вбивають мирних людей", — написав Федоров.

AIN
На карти Google повернулися відгуки
На українських картах Google знову з'явилася можливість додавати відгуки, фото та рейтинги для закладів, організацій та установ.

Заборона на розміщення цієї інформації на карти Google була запроваджена задля захисту людей, що проживають в регіоні конфлікту. Однак тепер у регіонах, де тривають роботи з відновлення, компанія знову дозволяє публікувати зображення в режимі "Перегляд вулиць", оновлені супутникові зображення та додавати відгуки, фотографії та рейтинги.

Водночас, певні обмеження на додавання цієї інформації залишаються у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, де ще тривають бойові дії.

DomainIncite
AU приростає другим рівнем
З початку року в австралійському домені .AU збільшилася кількість імен другого рівня на 3,5% до 740 тис., - інформує реєстр домену компанія AuDA.

Реєстрацію імен другого рівня в домені Австралії було відкрито минулого року. Після початку реєстрацій реєстр отримав близько 450 тис. спорів, пов'язаних з тим, що на одне доменне ім'я було подано кілька заявок. Наразі більшість таких суперечок було вирішено, проте ще 6 тис. доменних імен залишаються нерозподіленими з цієї причини.

Загалом у домені зареєстровано 4,2 млн імен.

DomainNameWire
Домен .COM домінує на вторинному ринку
Домен верхнього рівня .com займає левову частку продажів на вторинному ринку, - свідчать дані компаній Afternic та Sedo.

Так, за даними компанії Afternic, частку домена .COM припадає 85% вторинного ринку. Домен .ORG, що займає другу позицію, має 3%, а третє місце ділять .NET і .CO - по 2,5% кожний.

За інформацією доменного аукціону Sedo, на імена в .COM припадає близько 66% всіх угод на вторинному ринку. На другому місці .DE із часткою в 13,8%, далі слідують .NET (5,7%), .ORG (3,4%) і .CO, .EU, .XYZ із частками у 2,3% кожен.