.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.138.200.66
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: CERT-UA допоміг Microsoft; інтернет в окупації; 350,4 млн імен; преміум заробіток.

Microsoft
Microsoft дякує команді CERT-UA
Корпорація Microsoft дякує українській команді CERT-UA за допомогу у виявленні критичної вразливості у програмі Microsoft Outlook для Windows.

У повідомленні на своєму сайті корпорація закликає користувачів встановити оновлення CVE-2023-23397 до програми Outlook.

За даними Microsoft, дану вразливість може використовувати розроблене в Росії шкідливе програмне забезпечення “для цілеспрямованих атак на обмежену кількість організацій в урядовому, транспортному, енергетичному та військовому секторах Європи”.

Європейська Медіа Платформа
В умовах російської окупації 37% громадян України не мають доступу до інтернету, - дослідження
На окупованих російськими військами територіях України 37% мешканців не мали доступу до інтернету протягом всього часу окупації.

Такі дані були отримані у першій частині дослідження “Вивчення проблем користування Інтернетом під час війни” (Studying the problems of using the Internet during wartime), проведеного міжнародною громадською організацією “Європейська Медіа Платформа” (eump.org).

За даними дослідження, більшість людей, які опинилися на окупованих територіях, зіткнулися з тривалою відсутністю доступу до всесвітньої мережі, третина – з обмеженням доступу до певних ресурсів чи сайтів.

Verisign
В світі 350,4 млн доменних імен
За підсумками 2022 року в світі кількість доменних імен збільшилась на 2,6% до 350,4 млн., - повідомляє компанія Verisign у звіті за підсумками четвертого кварталу минулого року.

Станом на кінець 2022 року в доменах верхнього рівня .COM і .NET кількість імен збільшилась на 0,2% і склала 173,8 млн.

Кількість доменних імен у географічних доменах верхнього рівня збільшилася на 4,5% до 133,1 млн. Найпопулярнішими доменами були .CN, .DE, .UK, .NL, .RU, .BR, .AU, .EU, .FR І .IT.

На кінець четвертого кварталу 2022 року загальна кількість реєстрацій нових доменних імен верхнього рівня становила 27,4 млн. За рік кількість імен збільшилася на 11,1%.

Domainname Wire
$3,76 млн. у преміум сегменті
Від продажу преміумних доменних імен у другій половині 2022 року реєстратори заробили $3,76 млн., що майже співпадає з показниками минулого року. Про це повідомляє компанія Radix у своєму піврічному звіті.

З них $1,02 млн було отримано від нових реєстрацій, решта $2,74 мільйона були отримані за поновлення раніше зареєстрованих доменів. Найбільш популярними доменами верхнього рівня були .TECH, .STORE, .SPACE.