.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.135.200.211
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: новий WHOIS; співпраця спецслужб; об'єднання реєстраторів; IDN-день.

DomainIncite
Новий WHOIS через 11 місяців
Рада директорів корпорації ICANN 27 лютого схвалила створення нової системи розкриття інформації WHOIS, яка відповідатиме вимогам європейського законодавства щодо персональних даних (GDRP).

Відповідно до резолюції Ради директорів, сервіс розпочне роботу через 11 місяців.

Очікується, що система базуватиметься на Централізованій зональній службі даних (Centralized Zone Data Service - CZDS). Цю технологію буде адаптовано для створення нової системи Whois, яка дозволить юристам запитувати невідредаговані записи Whois. Потім відповідні запити будуть перенаправлені до реєстратора.

Участь у новій системі є добровільною, реєстратори не мають зобов’язань щодо схвалення запитів.

Mezha
Спецслужби Європи та України викрили банду хакерів
Поліція Дюссельдорфа (Німеччина) за допомогою колег з України, Європола та ФБР припинила діяльність кіберзлочинного угруповання, пов'язаного з Росією, яке протягом багатьох років шантажувало великі компанії та установи.

Угруповання, що ймовірно стоїть за програмою-вимагачем DoppelPaymer, пов’язане з російським синдикатом Evil Corp.

Найвідомішими жертвами їхніх атак є Національна служба охорони здоров’я Великої Британії та університетська лікарня Дюссельдорфа, чиї комп’ютери були інфіковані вимагачем DoppelPaymer ще у 2020 році.

DomainIncite
Gandi та Total Webhosting об'єднуються
Французький реєстратор Gandi та нідерландська холдингова група реєстраторів Total Webhosting Solutions об'єднуються, створюючи компанію Your.Online.

Об’єднана компанія має мільйон клієнтів, дохід 175 мільйонів євро ($183 млн) і 600 співробітників. Your.Online керуватиме вісьмома брендами, переважно хостинговими, що входили до складу компаній до об’єднання. Gandi залишиться існувати як незалежний бренд.

UASG
День нелатинських доменів
Наприкінці березня та на початку квітня у багатьох країнах світу пройдуть заходи, мета яких - щоб усі дійсні доменні імена та адреси електронної пошти працювали в усіх програмах, пристроях і системах, які підтримують доступ до Інтернету.

Ініціатором цих заходів виступає UASG (Universal Acceptance Steering Group - Керівна група універсального прийняття). У рамках цієї ініціативи найбільш насиченим днем буде 28 березня, який отримав назву “Днем універсального прийняття”.

З проблемами у роботі різних систем чи програм зіштовхуються багато доменів верхнього рівня, але найчастіші випадки - з доменами, які використовують нелатинські національні алфавіти (так звані IDN-домени).