.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.197.64.207
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: хакери маскуються; допомога від ICANN; найдорожчі імена; другий рівень AU.

Інститут масової інформації
Хакерська атака маскується під листи від «Укртелекому»
Держслужба спецзв’язку та захисту інформації України повідомила про нову вірусну атаку, в якій посилання маскуються під листи від «Укртелекому». Тема листа – «Судова претензія за Вашим особовим рахунком # 7192206443063763 от: 06.02.2023».

У лист вкладено додаток у вигляді RAR-архіву “судовий лист, інформація щодо заборгування.rar”. В архіві є не лише текстові файли з ніби-то даними судового позову, але й виконуваний файл, що містить вірус. А його запуск встановлює на комп'ютер жертви програми для віддаленого контролю та спостереження Remcos.

ICANN
Допомога для Турції та Сирії
ICANN пропонує не видаляти доменні імена, які не були тимчасово продовжені, що зареєстровані жителями Турції та Сирії.

Як повідомив у своєму блозі віце-президент корпорації ICANN Расс Вайнштейн, відстрочку отримують власники доменних імен, акредитованих в ICANN. «Ми сподіваємося, що реєстратори і реєстри підтримують цю меру», - написав він.

За його словами, така ініціатива пов'язана з тим, що реєстранти в районах, постраждалих від землетрясіння, не можуть мати можливості вчасно продлити свої доменні імена, за незалежними від них обставинами.

DomainWire
NFTs.com стало найдорожчим у 2022 році
Доменні імена NFTs.com, Connect.com та IT.com стали найдорожчими у 2022 році, - інформує DNJournal у щорічному рейтингу найбільших публічних продажів.

Ім'я NFTs.com було продано за $15 млн, Connect.com за $10 млн купила платформа Hubspot для каталогу та мережі професіоналів з маркетингу, IT.com було оцінено у $3,8 млн.

До десятки найдорожчих також входить Galaxy.com ($1,8 млн), Call.com ($1,6 млн), Chill.com ($1,6 млн), Gems.com ($1,5 млн, покупець - Gem Shopping Network ), Unlock.com ($1,2 млн), Ballet.com ($1,1 млн) та Stable.com ($1 млн).

DomainWire
Понад 700 тисяч імен другого рівня в AU
У домені Австралії .AU минулого року було зареєстровано 716 тис. імен другого рівня, - інформує реєстр домену компанія auDA.

Реєстрація імен другого рівня була відкрита 24 березня минулого року. Майже 170 тис. імен другого рівня було зареєстровано під час періоду пріоритетної реєстрації, що завершився у червні. Після закінчення цього періоду у третьому кварталі кількість реєстрацій збільшилась до 550 тис.