.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.118.145.114
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: скарги на соцмережі; безкоштовний Wi-Fi; 63% використання “Дії”; 3,7 млн у EU.

«Інтернет свобода»
В Україні збирають скарги на невиправдані блокування в соцмережах
Центр протидії дезінформації при РНБО разом із литовською організацією Debunk.org пропонує повідомляти про невиправдані блокування користувачів та окремих дописів в соцмережах. Ця кампанія спрямована на забезпечення можливості українців «ділитися інформацією та новинами з передової, безперешкодно організовувати кампанії зі збору коштів на підтримку українців, посилювати голос та громадську підтримку України у міжнародному просторі».
Dev.ua
«Укртелеком» пропонує безкоштовний Wi-Fi у п’яти містах України
«Укртелеком» пропонує безкоштовний доступ до Інтернету за технологією Wi-Fi мешканцям Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова. Запуск цієї послуги, якою можна скористатися навіть за умови відсутності електрики, став можливим після модернізації мережі та встановленні вуличних розподільчих шаф. Загалом у п’яти містах України доступно понад 700 публічних Wi-Fi-мереж, знайти їх можна або на карті компанії, або за назвою UKRTELECOM_FREE. В «Укртелекомі» обіцяють, що за відсутності електроенергії послуга може бути доступна протягом 2–4 годин.
Mezha Media
Дві третіх українців користуються державними онлайн-послугами
За 2022 рік число українців, які користуються державними онлайн-послугами, збільшилось з 60% до 63%. Про це свідчать дані дослідження КМІС та Мінцифри «Думки і погляди населення України щодо державних електронних послуг».

Дві третіх українців хоча у минулому році б один раз користувалися державними онлайн-послугами. Серед цих послуг найпопулярнішим є додаток «Дія» - ним користувалися понад 52% опитаних, а загалом аудиторія «Дії» за останні два роки збільшилась в чотири рази.

Основна частка тих, хто користувався такими інструментами – це молоді освічені люди, що живуть у великих містах. Серед українців віку 18-29 років хоча б однією онлайн-послугою користувалися понад 82% респондентів. Натомість серед тих, хто старший 70 років, державні онлайн-послуги зацікавили лише 28%.

OnlineDomain
Домен .EU завершив 2022 рік з 3,7 млн реєстрацій
За підсумками 2022 року в домені .EU налічується 3,7 млн. реєстрацій, - інформує реєстр домену компанія EURid.

За даними компанії, коефіцієнт продовження становить 78%. В останньому кварталі року було зафіксовано понад 186 млн нових реєстрацій.