.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.217.84.171
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: реєстрація на ICANN76; Cloudflare зайнялася .GOV; продаж Sex.com.

ICANN
Реєстрація на ICANN76
Відкрилася реєстрація на зустріч ICANN76, яка відбудеться у мексиканському Канкуні 11–16 березня 2023 року. Зустріч передбачає як очну, і дистанційне участь. Передуватиме зустрічі тиждень підготовки, який пройде з 27 лютого по 1 березня. Розклад підготовчого тижня буде опубліковано 13 лютого. Повний розклад для ICANN76 буде опубліковано 17 лютого 2023 року.
DomainIncite
Verisign не буде реєстром домену .GOV
Компания Cloudflare виграла тендер Агентства кібербезпеки та захисту інфраструктури (CISA) на послуги технічного адміністрування домену .GOV, в якому розташовані офіційні сайти державних органів США. Раніше, протягом 12 років технічним адміністратором домену була компанія Verisign. CISA було створено у 2018 році в складі Міністерства внутрішньої безпеки. У 2020 році в США був прийнятий закон, відповідно до якого саме на CISA покладено відповідальність за домен .GOV. Сьогодні існує близько 8,6 тис імен .GOV.
DomainWire
Sex.com продається
Доменне ім'я sex.com виставлено на продаж. Продавці сподіваються отримати не менше $20 млн. Це доменне ім’я вважається одним з найдорожчих в інтернеті. Торги триватимуть до 31 січня. Попередня угода з Sex.com передбачала його продаж за $13 млн. Крім доменного імені продавці пропонують облікові записи в соціальних мережах, а іще – познайомити покупців з існуючими рекламодавцями та постачальниками. За даними продавців, щодня сайт переглядає понад 1 млн унікальних відвідувачів. Щомісяця понад 20 млн відвідувачів відвідують сайт безпосередньо, а ще 20 млн – через пошукові системи.