.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.223.111.48
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: кібер ООН; зростання спорів; падіння .cn; реєстратори .com.

Politico
Україна закликає створити «Кібер ООН»
Голова Держслужби спецзв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь закликає створити єдину глобальну організацію, яка б допомагала ділитися інформацією про загрози та готуватися до майбутніх кібератак.

Запропонована «Кібер Організація Об'єднаних Націй» є частиною з низки зусиль, які, як сподіваються українські чиновники, підтримає світова спільнота.

DomainIncite
Доменні спори: зростання на 10%
У 2022 році до центру арбітражу Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) було подано 5616 скарг в рамках Єдиної політики вирішення доменних спорів (UDRP), що майже на 10% більше, ніж у 2021 році.

За весь час існування процедури UDRP арбітри організації отримали 61,2 тис. позовів.

DomainIncite
Китайський домен зменшився на 13%
Кількість імен у домені .cn у першому півріччі зменшилась на 13% порівняно з початком 2022 року, до 17,8 млн. - інформує реєстр домену компанія CNNIC.

У той час як інтерес до .CN впав, кількість реєстрацій у нових доменах в Китаї збільшилася з 3,6 млн до 4,5 млн за шість місяців. Згідно зі звітом CNNIC, на нові домени припадає 13,6% усіх імен, зареєстрованих у Китаї.

Звіт також показує, що за цей період кількість реєстрацій у .COM, зареєстрованих у Китаї, зменшилася понад як на півмільйона – з 10,6 млн до 10 млн.

DomainWire
GoDaddy лідирує в домені .com.
За підсумками вересня 2022 року реєстратор GoDaddy лідирує за кількістю імен у домені .com, обслуговуючи 56 млн. реєстрацій, - інформує ICANN.

У п'ятірку найбільших також входять компанії Newfold Digital (13,3 млн, включаючи дочірні компанії), Tucows (11,4 млн), Namecheap (8,7 млн) та TurnCommerce (6,1 млн).