.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.149.214.32
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/У випуску: гаряча лінія nadiyno; кібератаки щодня; знання для України;досягнення реєстратору Google.


internews
Екстрена цифрова допомога
На початку листопада eQualitie та Internews Ukraine відкрили проект nadiyno.org – першу в Україні національну гарячу лінію з питань цифрової безпеки. Експерти гарячої лінії дадуть відповідь на будь-яке питання, пов'язане з кібербезпекою. У рамках проекту також створено систему документування та базу даних з кібербезпеки на веб-сайті Nadiyno . Запити приймаються та відповідають на них за допомогою електронної пошти, веб-чату, WhatsApp, Signal, Telegram і каналу Matrix.
Liga
Щоденні кібератаки Росії
Росія щодня проводить по 10 кібератак на українські об’єкти, - повідомив керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк. За його словами, у 2022 році спецслужби зафіксували понад 3,5 тис, що вдвічі перевищило показник 2021 року. При цьому понад 90% з них здійснюються спецслужбами Росії, невелика частка організована білоруськими спецслужбами. Про більшість кібератак пересічні люди навіть не підозрюють.
Bazilik Media
“Google Знання” для України
Компанія Google разом із Міністерством цифрової трансформації України запустили освітній хаб “Google Знання”. Цей сайт містить збірку посилань і джерел, які допоможуть українцям отримати освіту. Тут можна знайти курси для школи, для роботи та матеріали для загального розвитку.
DomainWire
Реєстратор Google увійшов до трійки лідерів у домені .com
В домені верхнього рівня .com за кількістю нових реєстрацій у липні лідирують реєстратори GoDaddy (700,6 тис нових доменних імен), Namecheap (315,1 тис) та Google (187,4 тис). Такі дані оприлюднила корпорація ICANN. Таким чином, реєстратор Google випередив компанію Newfold Digital, яка за кількістю нових реєстрацій посіла четверте місце (162,7 тис.). Місяцем раніше компанія Newfold займала третій рядок із 179,9 тис. нових доменних імен, тоді як Google – 164,2 тис. За загальною кількістю імен у домені .com компанія Google посідає лише шосте місце (5,6 млн. імен), а Newfold Digital - друге (13,5 млн.). Лідером із загальної чисельності є компанія GoDaddy (56 млн). До десятки найбільших також входять Tucows (11,6 млн), Namecheap (8,5 млн), TurnCommerce (6 млн), Alibaba (5,5 млн), IONOS (5,4 млн), CentralNic (3,3 млн) , NameSilo (2,7 млн).