.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.218.127.141
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: нові домени від Google та PIR; як Google боротиметься з фейками.

Online Domain
Нові домени для організацій
Некомерційна організація Public Interest Registry (PIR) запропонувала організаціям реєструвати імена ще у трьох нових доменах верхнього рівня - .CHARITY, .FOUNDATION, .GIVES.

PIR є реєстром домену .ORG, найпопулярнішого домену верхнього рівня, призначеного для некомерційних організацій. Крім того, доменний портфель PIR включає домени .NGO, .ONG, а також інтернаціоналізовані домени, що являють собою слово .ORG іншими мовами або наборами символів.

Domain Incite
Google відкриває .BOO та .RSVP
Google розпочне четвертого жовтня реєстрацію в доменах верхнього рівня .BOO та .RSVP. Пріоритет під час реєстрації спочатку отримають власники торгових марок; з 15 листопада імена стануть доступними всім.

Пояснюючи призначення цих доменів, у компанії Google назвали .boo як домени, призначені для тих, хто «створює веб-сайт для любові, сміху чи сюрпризу», а .rsvp — для клієнтів, які «святкують весілля, збирають кошти або приймають замовлення для свого бізнесу».

ITC
Google бореться з фейками та підтримує українських біженців
Jigsaw, дочірня компанія техногіганта Google, розпочинає освітню кампанію, спрямовану на боротьбу з фейками про українських біженців. Кампанія буде проводься у Польщі, Словаччині та Чехії. Її мета – навчити аудиторію розпізнавати фейки. Кампанія базується на дослідженні британських психологів.

В рамках кампанії в рекламних слотах YouTube, Twitter, TikTok та Facebook будуть демонструватися відеоролики, в яких будуть пояснюватися, як створюються та поширюються фейки. Автори проекту впевнені, що, хоча у інтернет-просторах різних країн циркулюють різні фейки, принципи їх створення загалом схожі, то ж мета кампанії – навчити бачити, які методи використовуватимуться для поширення дезінформації.