.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.222.120.133
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: Інтернет у Херсоні; державні кіберзлочинці; 3,7 млн .EU; GoDaddy купила конкурента; домени на $25 млн;

The New York Times
Інтернет-трафік у Херсоні перенаправляють через Росію
Російська влада перенаправила мобільний та інтернет-трафік на окупованих територіях через російські мережі, - пише The New York Times. У Херсоні та інших містах заблоковано доступ до Facebook, Instagram та Twitter, а також до українських новинних сайтів та інших джерел незалежної інформації.

За інформацією видання, українські мобільні мережі також були відключені.

"Обмеження доступу до Інтернету є частиною російської авторитарної гри, яка, ймовірно, буде відтворена й далі, якщо вони захоплять більше української території. Цифрова тактика поставила ці українські регіони в лещата величезної цифрової цензури та апарату спостереження, а Росія може відстежувати веб-трафік і цифровий зв’язок, поширювати пропаганду та керувати тим, які новини потрапляють до людей", - повідомляє видання.

Trellix
Російські державні кіберзлочинці
Російська кіберзлочинність змінилася: групи злочинців були об'єднані, їхні атаки проти України координуються державою, - повідомляє компанія Trellix у своєму звіті за підсумками першого кварталу 2022 року.

У звіті міститься інформація про основні тенденції у сфері кібербезпеки, і, зокрема, розглянуто еволюцію російської кіберзлочинності. Автори документа докладно розбирають кілька випадків, коли дії злочинців були спрямовані проти України та координувалися російськими чиновниками.

OnlineDomain
У .EU 3,7 млн доменних імен
За підсумками другого кварталу 2022 року в домені верхнього рівня .EU налічується 3,7 млн доменних імен, - йдеться в квартальному звіті реєстру домену компанії EURid.

Порівняно з аналогічним періодом 2021 року кількість імен зменшилась на 0,2%.

Лідерами по зростанню числа реєстрацій стали такі країни: Португалія (+5,1% нових зареєстрованих доменних імен), Норвегія (+3,4% ) та Австрія (+2%).

DomainWire
GoDaddy купила конкурента за $71,4 млн
Компанія GoDaddy завершила придбання конкурента, платформи реєстрації доменів Dan.com. За цей проект GoDaddy заплатила $71,4 млн.

Придбавши Dan.com, GoDaddy отримала компанію, яка активно працює на вторинному ринку. Dan.com почав набирати популярність як недорогий спосіб продавати домени через цільові лендінгові сторінки.

OnlineDomain
$15 млн за NFTs.com
Доменне ім'я NFTs.com було продано за $15 млн через сервіс Escrow.com, інформує торговий майданчик. Єдине, що відомо про нового власника, так це те, що він має має зв’язки з іншими web3-проектами, такими як DigitalArtists.com, який пропонує кураторський сервіс web3 для художників.

Ціна в $15 млн робить цю покупку однією з найбільших угод на доменному ринку.

Іще одна серйозна доменна угода стосується купівлі домену connect.com. За нього заплатила $10 млн соціальна платформа Hubspot. Угода була заключена минулого кварталу, оформлення було завершене у квітні і про факт угоди компанія повідомила у фінансових документах для SEC. Зараз компанія перенаправляє домен на network.hubspot.com, який використовується длясоціальної мережі.