.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.16.212.99
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: Доменний єдиноріг; .COM подорожчає; 0,9% зростання в EU; нові правила .KIDS

Forbes
Домен замість криптогаманця
Стартап Unstoppable Domains з українським співзасновником, який продає домени для криптосайтів, досяг оцінки в $1 млрд, - пише Forbes.

У ході чергового раунду фінансування компанія залучила 65 млн інвестицій провідних американських фондів , що дає загальну оцінку компанії більше 1 млрд грн.

Unstoppable Domains з’явився у січні 2018 року. Проєкт заснували троє американців – Меттью Гульд, Бредлі Кем, Брейден Печерські і українець Богдан Гусєв. Він відповідає за розробку і управляє київським R&D‑центром.

Використання доменних імен замість криптогаманців дозволяє зробити криптовалютні платежі більш зручними і зрозумілими. Замість набору з двох десятків символів користувач зможе отримувати перекази за зрозумілою адресою.

Domainnamewire
Імена в .com подорожчають у вересні
Реєстр домену верхнього рівня .com компанія Verisign 1 вересня 2022 року планує підвищити оптову ціну на доменні імена .COM з $8,39 до $8,97. З урахуванням комісії ICANN у розмірі $0,18, фактична ціна для реєстраторів становитиме $9,15.

У фінальну ціну ще увійде націнка реєстраторів. То ж кінцевим власникам доменів слід очікувати відповідного зростання ціни.

Компанія Verisign вже підвищувала вартість доменних імен рік тому. Контракт Verisign з ICANN дозволяє їй знову підвищити ціни на 7% у 2023 та 2024 роках.

Onlinedomain
Домен .EU виріс на 0,9% до 3,7 млн імен
За підсумками 2021 року домен Євросоюзу .EU вірос на 0,9% до 3,7 млн імен, - інформує реєстр домену EURid.

Найбільша кількість доменних імен зареєстрована у Німеччині, Нідерландах та Франції, а найбільший приріст (у 1,5 раза) – у Португалії.

У 2021 році EURid призупинив дію понад 81 тис доменних імен, пов’язаних з Brexit.

Domainincite
Дитячий домен .KIDS
Пріоритетна реєстрація для власників торгових марок у домені .KIDS розпочнеться 11 серпня та триватиме до 14 вересня, - інформує фундація DotKids Foundation.

Наступний період, "community sunrise", орієнтований на некомерційні організації, "головною місією яких є захист прав дітей, добробуту дітей, освіти чи добробуту" триватиме до 19 жовтня. Загальнодоступна реєстрація в домені розпочнеться 29 листопада.

Одночасно адміністратор домену .KIDS озвучив правила щодо контенту для сайтів: заборонено все, що пов’язане з насильством, наркотиками, порнографією, вживанням алкоголю та курінням й азартними іграми.

DotKids активно заохочує своїх реєстрантів використовувати їхні сайти для спілкування з дітьми та створення «платформи для дитячих голосів».