.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.41.236
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: ТОВ через "Дію"; «КіберКорсун»; нові домени відкладаються

Telegram-канал міністра Федорова
Онлайн-реєстрація ТОВ
Найближчим часом українці зможуть реєструвати ТОВ через «Дію», - повідомив у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його підрахунками, минулого року завдяки послузі онлайн-реєстрації ФОП державні реєстри зекономили 7,2 років часу. Тепер послугу реєстрації підприємців хочуть розширити на послуги реєстрації підприємств, тобто товариств з обмеженою відповідальністю для фізичних осіб. Наразі пропонується бета-тестування цієї послуги, до нього можна долучитися за посиланням https://t.me/betatestTOV.

Радио "Толока"
Кібербезпека щосереди
На радіо "Толока" з'явилася нова програма "Кіберкорсун", присвячена тематиці кібербезпеки. Ведучий програми – Костянтин Корсун, один із провідних вітчизняних експертів.

Костянтин у 2000-2005 роках працював заступником керівника відділу боротьби з комп’ютерною злочинністю при Департаменті контррозвідки СБУ. Трохи пізніше – одним із засновником та першим керівником CERT-UA (2005-2009).

Радіо-блог «Кіберкорсун» виходить щосереди о 21-00 і повторюється наступного ранку о 10-00.

Domain Incite
Нова затримка нових доменів
Роботу з підготовки нових доменів верхнього рівня відкладено до грудня, - повідомляє ICANN. Затримка пов'язана з розробкою нових вимог до системи Whois.

Наразі очікується, що розробку документів щодо цього проекту буде завершено до 12 грудня, а розгляд документів відбудеться не раніше 2023 року.