.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.87.17.177
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест IT подій

/ У випуску: найпопулярніші сайти в Україні; 350,5 млн імен та успіхи української ІТ-армії

Kantar
Google та Youtube у лідерах ринку
У червні до п'ятірки найбільш популярних українських сайтів увійшли Google, Youtube, Wikipedia, Facebook та Rozetka, - свідчать дані дослідження Kantar CMeter.

Збільшили популярність торговельні майданчики. Rozetka, Olx.ua та Prom.ua закріпили свої позиції в першій вісімці популярних сайтів. Epicentrk.ua піднявся на 13-ту сходинку в рейтингу, а Hotline.ua (22-ге місце) та Allo.ua (24-те місце) знову потрапили до нього.

Серед новинних сайтів зберегли популярність: Pravda.com.ua, Tsn, Unian та Obozrevatel.

OnlineDomain
350,5 млн доменних імен
Світовий доменний простір за рік збільшився на 3,9% до 350,5 млн імен у всіх її доменах верхнього рівня, - інформує компанія VeriSign за результатами діяльності в першому кварталі.

Станом на кінець першого кварталу 2022 року у доменах верхнього рівня .COM і .NET було зареєстровано 174,7 млн. За рік цей показник виріс на 4%. В домені .COM кількість зареєстрованих імен склала 161,3 млн реєстрацій, а в .NET - 13,4 млн реєстрацій.

Загальна кількість реєстрацій географічних доменів склала 133,4 млн, у порівнянні з показниками річної давності їх число збільшилося на 2,4%. В десятку найпопулярніших ccTLD світу увійшли .CN, .DE, .UK, .NL, .RU, .BR, .FR, .EU, .AU й .IT.

Telegram-канал Мінцифри
Українська ІТ-армія атакувала більше 800 російських ресурсів
З 27 червня по 10 липня українська ІТ-армія атакувала більше 800 російських онлайн-ресурсів, - інформує Міністерство цифрової трансформації України. Серед них були декілька російських державних органів, на сторінках яких з’явилися вітання з Днем Конституції України. Українці долучилися й до атаки на сайт Роскосмосу. В результаті DDoS-атак постраждали популярні російські CRM-системи, через що декілька днів була заблокована робота російських компаній. Так само від DDoS-атак українців страждають і сайти російських медіа.

Активна робота ІТ-бійців призвела до паралічу тендерних майданчиків та неможливості провести тендери. Атаки на сайти кінотеатрів заблокували можливість купувати квитки онлайн. Об’єктами атаки також став Росэлторг – в її результаті він втратив дані майже півмільйона користувачів./