.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.144.17.45
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: кібератака на державні органи; "Цитрус" без домену; заміна у команді ccNSO; MMX йде остаточно; продається HelloEarth...

Міністерство цифрової трансформації України
Кібератака на сайти держорганів України
У ніч на 14 січня було здійснено хакерську атаку на сайти сімдесяти органів державної влади України.

Як інформує прес-служба Міністерства цифрової трансформації України, зловмисникам у десяти випадках вдалося здійснити несанкціоноване втручання у роботу сайтів.

Хакери розмістили на зламаних сайтах повідомлення провокаційного характеру.

За попередньою інформацією CERT-UA, витоку персональних даних при цьому не сталося.

"Інтерфакс-Україна"
Суд заборонив "Цитрусу" користуватися доменним ім'ям
Господарський суд Києва 4 січня 2022 року заборонив ТОВ "ЗТ-Інвест" (група компаній "Цитрус") користуватися торговою маркою та доменним ім'ям компанії (citrus.ua).

"Згідно з вердиктом суддів, сайт і домен компанії мають бути заблоковані до вирішення спору по суті. Роздрібна мережа компанії зобов'язана припинити торгівлю під торговою маркою "Цитрус". Господарський суд також прийняв інші обмеження на використання торгової марки", - цитує агентство "Інтерфакс-Україна" бізнесмена Геннадія Корбана, який купив 50%-у частку в "ЗТ-Інвест".

Зокрема, суд зобов'язав реєстратора компанію "Інтернет Інвест" встановити в Реєстрі доменних імен режими сliеntHold та serverHold для доменного імені citrus.ua, а також заборонити будь-які дії з сайтом до вирішення спору по суті.

Сайт citrus.ua перестав працювати 12 січня.

Мережа магазинів "Цитрус" створена в 2000 році і налічує понад шістдесят торгових точок у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Запоріжжі, Полтаві, Миколаєві, Черкасах, Херсоні, Чернігові, Краматорську (Донецька обл.), Ізмаїлі та Чорноморську (обидва – Одеська обл.).

comnews.ru
Андреас Мусієлак очолить комітет планування ccNSO
Член правління реєстру німецького домену верхнього рівня .DE компанії DENIC Андреас Мусієлак (Andreas Musielak) призначений головою Постійного комітету зі стратегічного та операційного планування Організації підтримки національних доменів ICANN (ccNSO), змінивши на цій посаді Джованні Сеппіа (Giovanni Seppia).

Сеппіа протягом багатьох років обіймав посаду менеджера із зовнішніх зв'язків реєстру домену .EU EURid і представляв у ccNSO європейський регіон.

Організація ccNSO поєднує реєстри географічних доменів верхнього рівня. Діяльність організації управляється Радою, що складається з 18 членів. З них 15 обираються членами ccNSO (по 3 від кожного із 5 географічних регіонів світу), і ще троє призначаються комітетом із призначення ICANN.

DomainIncite.com
Делістинг MMX
Реєстр нових спільних доменів верхнього рівня MMX, також відомий як Minds+Machines, ухвалив рішення про делістинг. Компанія планує повернути акціонерам гроші за допомогою тендерної пропозиції на загальну суму 19 млн фунтів стерлінгів ($26 млн), а потім анулювати акції, що залишилися і які котируються на лондонському ринку альтернативних інвестицій.

Якщо акціонери на зборах на початку лютого схвалять план дій компанії, то вже до кінця лютого ММХ перестане бути публічною компанією.

У жовтні минулого року компанія вже викупила свої акції на суму $80 млн.

Крім того, минулого року MMX продала свої основні активи - контракти на управління 22 новими загальними доменами верхнього рівня - компанії GoDaddy за $120 млн і згорнула свій реєстраторський бізнес.

Єдине, що залишилося у компанії, - це угода про перехідні послуги з GoDaddy, термін дії якої закінчиться найближчим часом.

robbiesblog.com
Продається колекція доменних імен Hello Earth
На продаж виставлено колекцію приблизно з 2 тис. імен в домені .COM, в якій імена починаються зі слова Hello, після чого слідують назви міст або регіонів. Наприклад, в колекцію входять HelloChicago.com, HelloMiami.com, HelloSeattle.com, HelloDenver.com та ін. Об'єднує їх ім'я HelloEarth.com ("Привіт, Земля"), яким часто називають і всі портфоліо.

Колекція почала формуватися у 1999 році. У 2014 році колекцію, в якій на той момент було 1,5 тис. імен, купили за $2,3 млн. З того часу колекція поповнилася неамериканськими об'єктами, такими як HelloLondon.com. Як повідомляє доменний інвестор Роббі Фергюсон, портфоліо знову повертається на ринок, а його власник має намір отримати за неї не мешн ніж $3,9 млн