.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 35.175.236.44
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: доменів меншає; бюджет ICANN зростає; бюджет без нових доменів; ICANN 78 може пройти у Гамбурзі; PIR розширює портфель; новий штам у доменах...

OnlineDomain.com
Доменний простір зменшився на 1,6% до 364,6 млн реєстрацій
У світі налічується 364,6 млн доменних імен за підсумками третього кварталу поточного року. Їхня кількість порівняно з аналогічним періодом 2020 року скоротилася на 1,6%, повідомляє реєстр домену верхнього рівня .COM компанія Verisign у своєму квартальному звіті Domain Name Industry Brief.

Сумарна кількість реєстрацій у доменах верхнього рівня .COM та .NET склала 172,1 млн, збільшившись за рік на 5,1%.

Обсяг нових загальних доменів верхнього рівня зріс на 2,7% порівняно з минулим роком до 23,5 млн. імен.

У доменах країн і територій кількість реєстрацій скоротилася на 4,8% і склала 152,9 млн. імен.

DomainIncite.com
Дохід ICANN у 2023 році зросте на 2% до $152 млн, - проект бюджету
У 2023 фінансовому році (почнеться 1 липня 2023 року) ICANN планує отримати дохід $152 млн, що на 2% більше запланованого доходу у поточному фінансовому році. Такі показники наведено у проекті бюджету корпорації на 2023 рік, відкритому для громадського обговорення.

Очікується, що комісії за транзакції у "традиційних" загальних доменах верхнього рівня становитимуть $93,1 млн, що на 3% більше за прогноз у $90,1 млн у поточному році, тоді як збори за транзакції з новими доменами незначно зростуть - з $9,5 млн до $9,9 млн, або на 4%.

У 2023 фінансовому році, за прогнозами ICANN, свою діяльність припинять чотири реєстри (скоріш за все, брендових доменів), а їхня загальна кількість скоротиться з 1149 у червні 2022 року до 1145 на кінець фінансового року.

Водночас, кількість реєстраторів, які сплачують фіксовані збори за акредитацію, зросте на 28 до 2447 до кінця 2023 фінансового року.

DomainIncite.com
Бюджет без нових доменів
У фінансових планах корпорації ICANN до 2028 року не передбачено доходів від майбутнього раунду нових загальних доменів верхнього рівня.

"Бюджет не передбачає подальшого делегування доменів у результаті відновлення програми нових доменів. Незважаючи на роботу і намір запустити наступний раунд, його терміни залишаються неясними, а можливий вплив на фінансування невизначеним", - йдеться у додатку до бюджету корпорації, проект якого опублікований для громадського обговорення.

У проекті документа також передбачається, що на кінець 2027 фінансового року (тобто на 30 червня 2028 року) доменний простір налічуватиме 1091 загальних доменів верхнього рівня, що на 58 або 5% менше, ніж у липні 2022 року.

Раніше експерти прогнозували, що новий раунд нових доменів розпочнеться не раніше 2024 року.

DomainIncite.com
Гамбург побореться за право прийняти конференцію ICANN
Реєстр німецького географічного домену DENIC, разом із міською владою та місцевим бізнесом, має намір боротися за право проведення відкритої зустрічі ICANN 78, яка наразі запланована на жовтень 2023 року.

Місто було обране як місце проведення 69-ї конференції ICANN у жовтні 2020 року, але обмеження на поїздки через пандемію позбавили його цієї можливості.

Останні шість відкритих зустрічей ICANN проводилися лише в онлайн-режимі. Віддалено пройде також і конференція ICANN 73, яка мала відбутися в Пуерто-Ріко в березні наступного року.

DomainNameWire.com
PIR здобула чотири "благодійних" домени верхнього рівня
Некомерційна організація Public Interest Registry (PIR), адміністратор домену .ORG, придбала чотири домени верхнього рівня: .GIVING у компанії Giving Limited, .FOUNDATION, .CHARITY, та .GIVES у компанії Donuts.

Останні три домени PIR має намір повторно вивести на ринок у співпраці з Donuts. .FOUNDATION був відносно успішним з близько 20 тис. реєстрацій, а в доменах .CHARITY і .GIVES налічувалося всього близько 2 – 3 тис. імен. Домен .GIVING ще не запускався.

Donuts надає послуги внутрішнього реєстру для доменів PIR, включаючи домен .ORG. Контракт із PIR приносить Donuts близько $18 млн на рік. Проте у другій половині 2023 року, за заявою PIR, контракт буде виставлено на конкурс.

DomainIncite.com
$5 тис. за omicronvariant.com
Доменне ім'я omicronvariant.com, зареєстроване менше ніж півроку тому, було продано на майданчику Sedo за $5 тис.

Доменне ім'я було зареєстровано на початку червня, всього через день або два після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що почне надавати варіантам коронавірусу літери грецького алфавіту.

На той момент і досі дельта-варіант є домінуючим штамом Covid-19 у всьому світі. Проте домен deltavariant.com наразі виставлений на продаж лише за $2 тис.

Поки що на домені розміщена паркова сторінка Sedo, що містить рекламу, яка не має відношення ні до пандемії, ні до охорони здоров'я.