.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.226.96.61
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: UADOM онлайн; дорогий "клуб"; "пивний" доменний аукціон; патент Verisign; IPv6 у Китаї; "мета" вже не та...

"Хостмайстер"
Конференція UADOM-10 вперше пройшла в дистанційному форматі
Учасники десятої конференції доменної індустрії UADOM не лише обговорили актуальні питання доменного ринку, а й змогли взяти участь у UDRP-процесі.

Конференція UADOM відбувається щорічно з 2011 року. Цього року конференція вперше відбулася у дистанційному режимі. Організатором UADOM є компанія "Хостмайстер" - спонсорська організація та реєстр домену верхнього рівня .UA.

Учасники конференції обговорили питання кібербезпеки, технічні аспекти роботи доменних реєстрів, а також законопроект "Про критичну інфраструктуру", який у листопаді був прийнятий парламентом у другому читанні та загалом, але ще не підписаний президентом. Крім цього, під час конференції відбулася бізнес-гра, яка імітує позасудовий процес розгляду доменного спору.

robbiesblog.com
$22,500 за ім'я In.Club
Доменне ім'я In.Club змінило власника за $22 500, - повідомив відомий доменний інвестор та брокер Роббі Фергюсон (Robbie Ferguson) у своєму блозі.

Роббі зазначає, що ім'я було зареєстроване лише 10 листопада поточного року, отже, з моменту його реєстрації і до продажу не минуло й місяця.

Сплеск популярності в цьому домені спостерігався на початку нинішнього року, коли було запущено новий мобільний додаток Clubhouse. З того часу інтерес до "клубних" імен дещо знизився.

В даний час домен верхнього рівня .CLUB займає 5 місце серед усіх нових загальних доменів верхнього рівня за кількістю зареєстрованих імен.

DomainNameWire.com
Аукціон "пивних" доменів
Компанія Thought Convergence вирішила продати свою колекцію преміальних доменних імен та виставила її на аукціон.

Серед лотів є безліч надзвичайно цінних доменів, включаючи trainer.com, nonstop.com, operate.com, threat.com, caddy.com або aftermarket.com.

Головним лотом аукціону, безперечно, є "пивне портфоліо". Воно включає 27 доменів, більшість імен яких означає "пиво" різними мовами світу. Серед них Beer.com та Beers.com, Bier.com, Biere.com, Cervezas.com, Cerveja.com та багато інших. Резерв для портфоліо оголошений у межах від 1 до 5 мільйонів доларів, проте експерти доменного ринку вважають, що вартість цієї колекції становить не менше 7 мільйонів. І цілком можливо, що кінець цього року відзначиться черговими рекордними доменними угодами.

DomainNameWire.com
Доменний детектор аномалій
Реєстр домену верхнього рівня .COM компанія Verisign 30 листопада отримала патент на систему, яка перевіряє наявність аномалій при реєстрації доменних імен.

Патент "Виявлення аберантних шаблонів реєстрації та дозволу доменів" описує систему, яка моніторить кількість нових та видалених доменних імен для кожного реєстратора або групи реєстраторів. Крім цього, система відстежує чисельність реєстрацій одного реєстранта у різних країнах, кількість нових реєстрацій залежно від довжини доменного імені, а також середню кількість голосних та приголосних літер у імені.

Система здійснює оповіщення, якщо контрольовані параметри зміняться понад певні межі. Ці аномалії можуть свідчити про рекламні акції, реєстрацію з метою поширення шкідливих програм тощо. Verisign стверджує, що ця ідея також може бути застосована для відстеження аномалій, які можуть вказувати на DDoS-атаку.

circleid.com
Китай прискорює впровадження IPv6
Влада Китаю планує низку заходів, покликаних прискорити перехід на шосту версію інтернет-протоколу (IPv6). Зокрема, вони вирішили обмежити з 2023 використання четвертої версії протоколу (IPv4) в нових мережах.

Подібне рішення викликало здивування як у Китаї, так і за його межами, а іноземні експерти висловлюють сумніви щодо масового переходу на нову адресацію без серйозних збоїв.

Нині у світі відсоток застосування IPv6 становить лише близько 35%.

DomainNameWire.com
Свіжі тренди у нових доменах
У листопаді слова "verse", "meta" та "coin" стали найпопулярнішими під час реєстрації доменних імен у нових загальних доменах верхнього рівня.

Про це повідомляє реєстр нових доменів компанія Donuts у своєму щомісячному звіті.

"Verse" та "meta" є частинами слова metaverse - поняття, розвитком якого займеться оновлена компанія Марка Цукерберга.