.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.129.70.63
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ICANN72 наближається; призначення в NomCom; Alice's Registry йде; нова директива ЄС; бот-мережі в .COM...

ICANN
В очікуванні ICANN72
Напередодні щорічної відкритої зустрічі ICANN72, яка пройде 26-28 жовтня 2021 року, відбуася підготовчий захід Prep Week. На ньому учасники майбутньої зустрічі змогли ознайомитися з актуальними проблемами, що стоять перед інтернет-спільнотою.

Онлайн-трансляція відкритоі зустрічі ICANN розпочнеться 26 жовтня о 14:30 за часом Сієтла (США, тихоокеанський часовий пояс). У цей момент в Києві буде 0:30 27 жовтня. Запланована трансляція зустрічі в YouTube, але для повноцінної участі в заході та доступу до додаткових матеріалів необхідна реєстрація.

Спочатку ICANN72 була запланована на 23-28 жовтня, а місцем її проведення обрано Сіетл, США. Однак через пандемію COVID-19, що триває, керівництво організації прийняло рішення провести зустріч онлайн і скоротити тривалість заходу.

DomainIncite.com
Головні з призначень в ICANN
У 2022 році номінаційного комітет корпорації ICANN (NomCom) очолить Майкл Грехем (Michael Graham), а Деймон Ешкрафт (Damon Ashcraft) візьме на себе роль голови комітету, - інформує корпорація.

Грехем - головний спеціаліст з інтелектуальної власності в туристичній компанії Expedia, а Ешкрафт - партнер юридичної фірми Snell & Wilmer. Ешкрафт вже очолював комітет у 2019 році.

NomCom 2022 року відповідає за вибір трьох директорів ICANN, одного члена ради публічних технічних ідентифікаторів, двох представників ALAC і по одному члену в Раду ccNSO і Раду GNSO.

DomainIncite.com
"Ветеран" доменного бізнесу може відійти від справ
Корпорація ICANN направила попередження про порушення контрактних зобов'язань реєстратору Alice's Registry.

Alice's Registry, зі штаб-квартирою в Сан-Франциско, була заснована в 1999 році. Як випливає з попередження ICANN, компанія прострочила кілька обов'язкових платежів до бюджету корпорації. Крім того, вже більше року сайт Alice's Registry залишається недоступним, а її телефони не відповідають. Компанії надано термін до 1 листопада, щоб усунути всі порушення, в іншому випадку контракт з нею буде розірвано. Ще в серпні минулого року, коли співробітникам ICANN вдалося в останній раз поспілкуватися з представниками Alice's Registry, вони повідомили, що компанія розглядає плани щодо закриття бізнесу доменного реєстратора.

DomainNameWire.com
Нова директива ЄС може вплинути на доменний ринок
Законодавці Євросоюзу розробляють нову Директиву про кібербезпеку, яка, як і Загальний регламент ЄС щодо захисту даних (GDPR), може вплинути на доменний бізнес і сервіси Whois, вважають експерти.

Директива передбачає, що доменні реєстри повинні будуть зберігати дані про власників доменних імен, гарантувати точність і актуальність інформації та надавати її відповідним органам і зацікавленим сторонам на обґрунтований запит.

Очевидно, що нововведення може створити проблеми для доменної галузі, особливо для дрібних гравців. Нові правила можуть збільшити витрати компаній, пов'язаних з DNS, що призведе до збільшення витрат пересічних клієнтів.

OnlineDomain.com
Бот-мережі в домені .COM
У третьому кварталі нинішнього року велика частина активності операторів бот-нетів була зосереджена в загальному домені верхнього рівня .COM, - повідомляє організація Spamhaus.

Саме цей домен найчастіше використовується командними серверами операторів бот-мереж. Експерти відзначають, що в минулому кварталі число доменів .COM, використовуваних ботнетами, зросла відразу на 90% у порівнянні з другим кварталом поточного року.

На другій позиції за активністю бот-нетів домен .XYZ. Крім того, в списку Spamhaus з'явилося три новачки: оператори бот-мереж стали все частіше звертати увагу на нові домени .CLUB і .MONSTER і географічний домен Колумбії .CO.

Однак, найбільше зростання активності бот-мереж (355%) в 3 кварталі продемонстрував домен .NET. Також до першої десятки доменів, які найчастіше використовуються для управління бот-мережами, увійшли .TOP, .BUZZ, .RU, .CN, .ORG, .TK, .SU.