.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.145.58.169
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: ICANN72 може "развіртуалитись"; прощавай, Afilias; нова dropnet-мережа; ShortDot захистить товарні знаки; ORG-премія...

DomainNameWire.com
"Гібридна" конференція ICANN
Корпорація ICANN розглядає питання про можливість проведення своєї 72-ї відкритої зустрічі в "гібридному" форматі, який передбачає можливість особистої присутності учасників наряду з дистанційною участю.

Таким чином, 72-га конференція може стати першою за два роки, на якій члени доменної спільноти зможуть зустрітися особисто. В останній раз формат особистої присутності був використаний на зустрічі ICANN66, що відбулася у листопаді 2019 року в канадському Монреалі. З тих пір через пандемію коронавирусу COVID-19 та спричинених нею обмежень усі заходи ICANN проводилися виключно в онлайн-форматі.

Згідно з розкладом, ICANN72 повинна пройти з 23 по 28 жовтня в Сіетлі (США). Передбачається, що, в разі схвалення "гібридного" формату, організаторами будуть вжиті усі заходи для забезпечення безпеки.

Учасникам доведеться надати сертифікати про вакцинацію, пройти тестування перед поїздкою на конференцію та здати експрес-тест вже після прибуття, а також носити маски та дотримуватися соціальної дистанції в ході засідань. Вимоги соціальної дистанції також передбачають, що число учасників, безпосередньо присутніх на конференції, буде обмежене. Очікується, що остаточне рішення з питання про формат 72-ї зустрічі буде прийнято правлінням корпорації ICANN до кінця липня.

DomainIncite.com
"Нова висота" Afilias
Частина компанії Afilias, яка не увійшла в угоду з придбання компанією Donuts, про яку було оголошено в грудні минулого року, перейменована в Altanovo Inc.

Новій компанії з Делавера належить реєстратор 101domain, компанія-розробник програмного забезпечення для мобільних пристроїв DeviceAtlas та ірландський реєстр нових доменів Afilias Domains No. 3 Ltd, який тепер буде називатися Altanovo Domains Ltd.

Саме Altanovo Domains продовжить боротьбу з Verisign, розпочату Afilias, за право управління новим загальним доменом верхнього рівня .WEB.

Бізнес доменних реєстрів Afilias, включаючи домен .INFO, увесь портфель нових доменів та серверна частина реєстру .ORG на початку цього року перейшли у володіння компанії Donuts.

"Altanovo" означає "нова висота", - йдеться в повідомленні компанії на її новому сайті.

DomainIncite.com
Дроп-кетч мережа Sav.com
Реєстратор доменів Sav.com придбав 50 реєстраторів з акредитацією ICANN, щоб забезпечити сервіс "перехоплення" доменів (drop-catching service).

Відповідно до даних ICANN, в останні дні були створені нові акредитовані реєстратори з іменами від "Sav.com, LLC - 1" до "Sav.com, LLC - 50" з однією і тією ж контактною інформацією. Така мережа дозволяє компанії збільшити шанс на успішне перехоплення доменів з простроченим терміном реєстрації.

Останнім часом компанія стала популярною серед власників доменів через її послугу зворотного замовлення та надання своїм клієнтам оптових знижок. За півтора року кількість доменних імен, які обслуговує компанія зросла в сто разів - до 400 тис.

Поява нової dropnet-мережі відбулася всього через кілька днів після того, як ICANN анулювала акредитацію компанії Pheenix, мережа якої налічувала понад 500 дочірніх реєстраторів.

DomainIncite.com
ShortDot запропонує брендам блокування доменних імен
Реєстр нових загальних доменів верхнього рівня ShortDot планує запропонувати власну послугу блокування реєстрації імен, які відповідають товарним знакам, що діє за тими ж принципами, що й аналогічні сервіси деяких своїх конкурентів.

Компанія звернулася до ICANN з проханням дозволити їй запустити новий сервіс під назвою ShortBlock, який вона порівняла з послугою блокування, такою як Domain Protected Marks List компанії Donuts.

Подібні сервіси блокують реєстрацію доменних імен з використанням товарних знаків в доменах з портфеля реєстру. При цьому ціна її нижча, ніж плата за індивідуальну захисну реєстрацію.

ShortBlock також пропонуватиме блокування реєстрацій імен з друкарськими помилками (typo-blocking), візуально схожих на товарні знаки. Аналогічні сервіси пропонують реєстри MMX і .CLUB.

На даний час в портфелі ShortDot налічується п'ять доменів верхнього рівня: .CYOU, .SBS, .ICU, .BOND і .CFD, а оператором реєстрів цих доменів є CentralNic.

DomainNameWire.com
Премії ".Org Impact Awards" в цьому році стануть вагомішими
Відкрилося висування кандидатів на премію ".ORG Impact Awards", яка має на меті визначити організації та фізичних осіб, що вносять істотний внесок в те, "щоб зробити цей світ кращим", використовуючи доменні імена .ORG.

Щорічна премія проводиться вже втретє, - інформує реєстр домену .ORG компанія Public Interest Registry (PIR).

На відміну від попередніх конкурсів, в поточному році число номінацій буде скорочено, але суми премій збільшені. У список номінацій увійшли: "Здоров'я і турбота про нього в період пандемії" (Health and Healing in a Period of Pandemic), "Боротьба зі зміною клімату" (Overcoming Climate Change), "Боротьба за рівність, різноманітність та інклюзивність" (Championing Diversity, Equity and Inclusion), "Боротьба з голодом та бідністю" (Fighting Hunger and Poverty), "Забезпечення якісної освіти для всіх" (Providing Quality Education for All), "Покращення середовища в спільнотах" (Building Better Communities) та "Нові зірки .ORG" (.ORG Rising Stars). Вік претендентів на останню номінацію не може перевищувати 25 років.

Переможці в цих номінаціях торішніх конкурсів отримували призи по $5 тис. Тепер же сума премій зросла до $10 тис. Головний приз в номінації ".ORG of the Year" складе $35 тис.

Хоча домен .ORG вважається "домівкою" благодійних організацій, номінантам не обов'язково мати такий статус. Обов'язковою умовою є лише використання ними доменного імені в домені .ORG, а особи, що пропонують номінантів, не повинні бути молодшими 18 років. У минулому році реєстр .PIR отримав понад 500 заявок на номінації. Прийом заявок на цьогорічний конкурс триватиме до 30 липня, а 14 вересня реєстр оголосить шорт-листи фіналістів у кожній з номінацій.