.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 52.14.8.34
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: eth.co за $300 тис.; лондонський CentralNic; PDR допоможе індійцям; стагнація в .EU; гендиректор-мільйонер; чорногорський преміум-розпродаж...

DomainIncite.com
$300 тис. за eth.co
Доменне ім'я eth.co було продано за $300 тис. Це друга за величиною угода в домені .CO з моменту його перезапуску в 2010 році. Перше місце належить доменному імені o.co, яке придбала в 2010 році компанія Overstock.com за $350 тис.

Імовірно доменне ім'я eth.co матиме стосунок до блокчейну Ethereum, на якому заснована друга за обсягами криптовалюта.

Попередній і єдиний власник eth.co купив ім'я за $25 ще до того, як з'явився Ethereum.

DomainIncite.com
CentralNic стала реєстром домену .LONDON
Лондонська CentralNic стала оператором реєстру домену верхнього рівня .LONDON, перемігши у відповідному тендері. Адміністратором домену являється підрозділ столичної мерії London & Partners.

Першим реєстром домену була розташована на Британських Віргінських островах компанія MMX. У 2016 році вона відмовилася обслуговувати домен, після чого функції реєстру тимчасово виконувала компанія Nominet з Оксфорда.

На даний час в домені .LONDON близько 51 тис. реєстрацій.

DomainIncite.com
PDR отримає клієнтів Net4 India
ICANN вирішила перевести кілька тисяч доменних імен збанкрутілого реєстратора Net 4 India в компанію PublicDomainRegistry.com (PDR).

Однією з причин, з яких ICANN зупинила свій вибір наступника Net4 на PDR, оглядачі називають те, що реєстратор уже працює в цьому регіоні. Його штаб-квартира знаходиться в Мумбаї.

Як очікується, найближчим часом PDR розішле своїм новим клієнтам інструкції про те, як отримати доступ до їхніх доменів. Плата за трансфер доменів до нового реєстратора з клієнтів стягуватися не буде, а сам процес переведення буде максимально спрощений - і їм не доведеться мати справу з кодами авторизації.

PDR входила в групу реєстраторів Endurance, яка недавно об'єдналася з групою компаній Web.com, в результаті чого була створена Newfold.

ICANN розірвала контракт з Net4India через численні порушення з її боку та скарги реєстрантів на її роботу.

DomainIncite.com
Домен .EU продовжує відчувати наслідки брекзіту
За підсумками першого кварталу в доменах Євросоюзу .EU, .ЕЮ та .ΕΥ було зареєстровано 3,68 млн імен, що на 0,1% менше, ніж в попередньому кварталі, - інформує реєстр домену EURid.

Реєстр і незалежні аналітики вважають це зниження відлунням брекзіту - виходу Великобританії зі складу ЄС. 1 січня 2021 року усі імена, зареєстровані британськими фізичними та юридичними особами в домені .EU були заблоковані. Реєстрантам було надано час до кінця червня переоформити свої доменні імена на інші компанії, зареєстровані в країнах ЄС, або на приватних осіб, які, проживаючи в Великобританії, є громадянами цих країн.

DomainIncite.com
Зарплата $1 млн на рік
Гендиректор ICANN Йоран Марбі (Göran Marby) в 2020 фінансовому році отримав зарплату та додаткові виплати в сумі $1,06 млн. Відповідно до податкових декларацій корпорації, Марбі став найбільш високооплачуваним генеральним директором ICANN і першим, чия зарплата на цій посаді перевищила мільйон.

У лютому цього року рада директорів ICANN проголосував за підвищення заробітної плати Марбі ще на 5%, хоча це рішення і не було одноголосним.

Зарплата 19 топ-чиновників організації з 36, зазначених у податковій декларації ICANN, перевищила $300 тис. на рік. П'ятеро з них, включаючи Марбі, заробили понад півмільйона.

OnlineDomain.com
.ME: 450 тис. євро за преміум-домени
Доходи від продажу преміумних імен в домені верхнього рівня Чорногорії .ME за рік зросли на 220% і перевищили 450 тис. євро, повідомляє реєстр домену doMEn.

За минулий рік в домені було зареєстровано 79 таких імен, а середня ціна реєстрації склала 5740 євро. Серед реєстрантів опинилися провідні світові компанії - такі як мовна корпорація Turner Broadcasting System або транснаціональна нафтохімічна компанія Koch Industries. Сайт Pass.me служить для підтвердження тестів на COVID по QR-коду, на сайті MC.me діє китайський додаток для обміну повідомленнями, а сайт Retail.me є німецької платформою, яка об'єднує виробників з роздрібними торговими мережами.

У географічному відношенні лідером за кількістю реєстрацій стали Сполучені Штати - фізичні та юридичні особи цієї країни зареєстрували 48 преміумних доменів .ME. Якщо говорити про компанії-реєстратори, то найбільше число доменів (29) було придбано через компанію GoDaddy.