.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.140.242.165
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: атака на ICANN; віртуальний NamesCon; "шкідливих" сайтів стало більше; контроль цін в .ORG; проблеми клієнтів Net 4 India...

DomainIncite.com
Атака на сервери імен ICANN
Розподілена DDoS-атака на основні сервери імен ICANN не заподіяла відчутних збитків.

Як інформує ICANN, атака "не заподіяла шкоди організації і її наслідки були пом'якшені шляхом перенаправлення потоків трафіку через службу очищення від DDoS".

Розподілена атака типу "відмова в обслуговуванні" була націлена на ns.icann.org. Це адреса серверів імен ICANN, які обробляють запити до доменів, що належить ICANN, таких як icann.org та iana.org. Вони також є офіційними серверами для домену Уганди .UG та ще кілька років тому обслуговували спеціальний домен .INT і спонсорований домен .MUSEUM.

DomainIncite.com
Конференція NamesCon в цьому році знову буде віртуальною
Популярна конференція NamesCon Online 2020 пройде з 22 по 24 вересня на власній онлайн-платформі.

Вартість участі в заході становить $99. Для тих, хто зареєструється до 4 липня діє пільгова ціна $79. Крім того, перші 150 новачків, зможуть придбати квиток за $19.

Співробітникам реєстрів, реєстраторів та торгових майданчиків доведеться за участь в конференції заплатити $299.

NamesCon планувала повернутися до особистих зустрічей на конференції NamesCon Europe в середині 2021 року, коли здавалося, що загрози пандемії відступають, однак нещодавно цей захід було скасовано.

DomainIncite.com
3,4 тис. доменних імен з дитячим порно
В минулому році організація Internet Watch Foundation виявила матеріали про сексуальне насильство над дітьми в 3 401 доменному імені, які, за її словами, були комерційними сайтами, присвяченими поширенню незаконного контенту.

У порівнянні з 2019 роком кількість таких імен збільшилася на 13%. Для порівняння, в 2015 році їх було 2 тис. Всього IWF нарахувала 153 тис. URL-адрес, що містять різні зловживання. Найбільша їх кількість міститься в домені .COM - 91 тис., що становить 59% від загального числа. Роком раніше їх було 69 тис. URL-адрес або 52%. У десятку лідерів також потрапили домени верхнього рівня .NET, .RU, .NZ, .FR, .ORG, .AL, .TO, .XYZ і .PW.

IWF фінансується за рахунок корпоративних пожертвувань, в основному технологічних компаній, включаючи великі реєстри доменів. Наприклад, Verisign пожертвувала організації більш 80 тис. фунтів стерлінгів.

DomainIncite.com
В .ORG можуть повернутися цінові обмеження реєстрації
Незалежна комісія (Independent Review Process panel) вважає, що за відсутності контролю над ціноутворенням .ORG, .BIZ і .INFO підвищення цін в майбутньому є "природним і очікуваним".

Про це йдеться в рішенні комісії за позовом Namecheap, в якому позивач вважає, що скасування корпорацією ICANN цінового контролю в трьох доменах суперечить її статуту. При цьому комісія не погодилася з аргументом ICANN про те, що Namecheap ще не постраждала через відсутність цінових обмежень в .ORG, оскільки PIR ще не підняла ціни на реєстрацію в домені.

Дане рішення комісії не є остаточним. Комісія оцінила можливість Namecheap використовувати на даному етапі процедуру IRP і вирішила продовжити розгляд даного позову по суті.

DomainIncite.com
ICANN просить не видаляти доменні імена клієнтів Net 4 India
Корпорація ICANN звернулася до всіх доменних реєстрів з проханням утриматися від видалення доменних імен, термін реєстрації яких закінчився, в разі, якщо ці домени були зареєстровані через компанію Net 4 India.

Як неодноразово повідомлялося раніше, ця компанія була в минулому найбільшим незалежним доменним реєстратором в Індії, але ще кілька років тому зіткнулася з серйозними фінансовими труднощами, а з пандемією коронавирусу її становище вкрай погіршилося.

В результаті постраждали багато тисяч клієнтів Net 4 India. Вони виявилися не в змозі продовжити реєстрацію доменів, термін яких закінчувався в минулому році, або перевести імена під управління іншого реєстратора.

Тільки в корпорацію ICANN надійшло понад 8 тис. скарг на подібні ситуації, але реальне число потерпілих набагато більше. Вирішити проблему могло б розірвання ICANN контракту з Net 4 India та передача її повноважень і клієнтів іншому акредитованому реєстратору. І корпорація ICANN була готова піти на цей крок на початку поточного року. Однак справа Net 4 India розглядається зараз індійським арбітражним судом у справах банкрутств, який клопотав про збереження контракту ICANN і Net 4 India до закінчення розгляду.

Формально ICANN не зобов'язана виконувати рішення індійського суду, але в корпорації вирішили за потрібне прислухатися до прохання і відкласти прийняття рішучих заходів до кінця процесу.