.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.142.53.68
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: не все прозоро в ICANN; ShortDot купив .SBS; UDRP розширюється; IOC.com став "олімпійським"; INTERNET.com не продали...

DomainIncite.com
ICANN звинуватили в непрозорості
Корпорація ICANN відхилила запит двох реєстрів Dot Hotel та Domain Venture Partners про надання інформації про те, яким чином корпорація схвалила придбання Afilias компанією Donuts в грудні минулого року. Корпорація заявила, що вже опублікувала усі документи, пов'язані з відповідним засіданням ради директорів.

Рада директорів ICANN на своєму засіданні 17 грудня доручила гендиректору Йорану Марбі (Göran Marby) продовжити роботу, пов'язану з ухваленням операції. У той же час, рада не зробила офіційного повідомлення про схвалення угоди, і, відповідно, не публікувала обгрунтування та інформаційні матеріали з даного питання.

Dot Hotel і Domain Venture Partners претендують на домен верхнього рівня .HOTEL. На нього також подавали заявки реєстри Donuts та Afilias.

DomainIncite.com
ShortDot купив .SBS
Компанія ShortDot придбала брендовий домен .SBS, який вона має намір використовувати в якості відкритого загального домену.

Спочатку домен належав SBS - Special Broadcasting Service, австралійськоій державній телерадіомовній компанії. Але вона не знайшла йому застосування.

".SBS означатиме скорочення від "Side by Side", яке ідеально підходить для соціальних цілей, благодійних організацій та інших благодійних ініціатив", - сказав головний операційний директор ShortDot Кевін Копас (Kevin Kopas).

ShortDot управляє також доменами .ICU, .BOND, .CYOU і .CFD.

Хостмайстер
Домен .UA розширює політику UDRP
З 6 травня в публічних доменах kyiv.ua, kiev.ua, pl.ua, poltava.ua, if.ua, ivano-frankivsk.ua, uzhgorod.ua, uz.ua почне діяти процедура позасудового врегулювання спорів. В рамках процедури суперечка розглядається в Центрі арбітражу Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO) за уніфікованою процедурою, заснованою на UDRP (Єдиній політиці розв'язання доменних спорів).

Процедура характеризується швидкістю, дешевизною і зручністю як для позивача, так і для відповідача, у порівнянні з традиційними судами. При цьому сторони зберігають можливість розгляду позову в традиційному суді. В цьому випадку арбітражна процедура припиняється.

DomainInvesting.com
Олімпійське ім'я IOC.com
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав доменне ім'я IOC.com.

Англійська абревіатура, використовувана в доменному імені, розшифровується, перш за все, саме як International Olympic Committee, а тому у МОК були всі підстави претендувати на дане ім'я. Відповідний позов комітет подав до Світової організації інтелектуальної власності (ВОІВ) ще в минулому році.

У той же час абревіатура IOC використовується не тільки олімпійським комітетом. Претендувати на дане ім'я могла би навіть людина, чиї ініціали складаються з літер I, O і C. Але справа до розгляду скарги так і не дійшла, а завершилася мировою угодою.

DomainInvesting.com
Потенційно рекордний доменний аукціон скасований
Скасовано аукціон, на який було виставлено доменне ім'я internet.com і який міг би завершитися найбільшою в історії доменною угодою.

Інформація про аукціон з'явилася на сайті internet.com на початку лютого. Аукціон передбачалося провести в середині березня зі стартовою ціною в $35 млн, але кілька днів тому на сайті з'явилося повідомлення про те, що аукціон скасовано.

Як випливає з повідомлення, інтерес до аукціону проявили 9 потенційних покупців. Однак 7 з них не надали достатніх фінансових гарантій. Ще дві заявки подали великі корпоративні структури, які просто не встигали прийняти участі в торгах, так як бюджетні правила компаній вимагають не менше півроку на вирішення питання про виділення таких великих сум.

Втім, власник internet.com, судячи з усього, не втрачає надії вигідно продати свій актив, домовившись з однією з сторін, які виявили зацікавленість.