.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 18.191.254.0
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Дайджест доменних подій

/ У випуску: домени Європи ростуть на 4,4%; "пригальмувати" реформу Whois; європейську NamesCon скасовано; пожежа в дата-центрі; Richemont залишилася без своїх доменів...

CENTR
Європейські домени показали рекордне за шість років зростання
Європейські домени в 2020 році зросли в середньому на 4,4%, що є максимальним значенням за останні шість років, - говориться в звіті CENTRstats Global TLD Report.

При цьому середня роздрібна ціна доменних імен склала 10,8 євро і залишалася стабільною протягом 2020 року. В Європі середня ринкова частка локальних доменів становить 64% всіх реєстрацій. Коефіцієнт продовження в доменах європейських країн в середньому склав 83,4%.

На думку авторів звіту, основна причина зростання попиту пов'язана з карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19 по всій Європі. Через ці обмеження локальний бізнес став активніше вести діяльність через Інтернет.

DomainIncite.com
Захисники інтелектуальної власності "гальмують" реформу Whois
Система SSAD (стандартизованої системи доступу і розкриття інформації) не відповідає суспільним інтересам, - вважає Президент Групи інтелектуальної власності (IPC) Хізер Форрест (Heather Forrest).

Свою думку вона висловила у зверненні до голови ICANN Мартена Боттермана (Maarten Botterman), разом з проханням призупинити впровадження цієї системи.

SSAD надає зацікавленим сторонам, в тому числі і власникам ІС, стандартизований спосіб отримання доступу до приватних даних Whois, які були відредаговані реєстрами і реєстраторами з моменту вступу в силу Регламенту ЄС про захист даних в 2018 році. Ця система була схвалена радою GNSO у вересні минулого року, незважаючи на відсутність консенсусу в робочій групі, яка її розробила.

Серед причин, за якими слід призупинити реалізацію SSAD, президент IPC вказує на те, що обговорюваний зараз проект директиви з інформаційної безпеки (NIS2) може вплинути на життєздатність SSAD.

У відповідь ICANN минулого тижня заявила, що рекомендації SSAD "найближчими місяцями" пройдуть додатковий рівень узгодження ODP, під час якого буде зроблено висновки про складність і вартість реалізації рекомендацій GNSO.

DomainIncite.com
NamesCon Europe скасовано
Організатори щорічної конференції NamesCon Europe заявили, що захід, який в цьому році мав відбутися в червні в Будапешті не відбудеться через триваючу пандемію коронавірусу.

"Оскільки в Угорщині залишається високий рівень зараження COVID і особисті зустрічі не дозволені, ми не можемо проводити NamesCon Europe в Будапешті у липні. Ніхто не може передбачити, коли ситуація покращиться, а недавнє опитування NamesCon показало, що люди зараз неохоче подорожують, тому планування цієї особистої зустрічі не мало сенсу", йдеться в розсилці організаторів.

На відміну від відкритої зустрічі ICANN 71, яка була перенесена з Гааги в Zoom, NamesCon не переноситиме захід на онлайн-платформу, яку вона використовувала в минулому році.

Організатори заявили, що вони поки не призначають нову дату, але не виключають проведення в майбутньому інших онлайн-заходів.

GoldsteinReport.com
Пожежа в OVHcloud "вимкнув" півмільйона доменів
За даними Netcraft, близько 3,6 млн веб-сайтів на 464 тис. доменних імен були відключені після великої пожежі на центрі обробки даних OVHcloud у французькому Страсбурзі минулого тижня. Зокрема, в домені .FR постраждало близько 184 тис. веб-сайтів, які використовують 60 тис. доменних імен що становить близько 1,9% від усіх реєстрацій .FR.

Вогонь знищив один з 4 центрів обробки даних і серйозно пошкодив інший. У OVHcloud повідомили, що сервери будуть поступово перезапускатися 22 березня.

"Під час пожежі відключилися веб-сайти, у тому числі онлайн-банків, служб електронної пошти, новинних ресурсів, інтернет-магазинів, які продають ЗІЗ для захисту від коронавірусу, а також веб-сайти урядів кількох країн", - повідомляє Netcraft.

DomainIncite.com
Портфель Donuts поповнився доменом .WATCHES
Виробник предметів розкоші Richemont, один з перших і рішучих прихильників концепції нових загальних доменів верхнього рівня, позбувся свого останнього домену верхнього рівня .WATCHES.

Згідно із записами ICANN, угода про реєстрацію домену .WATCHES наприкінці грудня минулого року була офіційно передана Afilias, за день до того, як вона, в свою чергу, перепродала його Donuts.

Зі стартом програми нових доменів Richemont, що володіє такими брендами, як Cartier і Piaget, подала заявку на дев'ять брендових доменів, а також на п'ять доменів, що містять загальні словникові терміни. Richemont також була першим власником доменів другого рівня в сторонніх нових доменах, коли в грудні 2013 року зареєструвала арабські версії деяких зі своїх відомих брендів.

Але за останні вісім років ентузіазм компанії щодо доменного бізнесу поступово згас і вона позбулася своїх активів.